Редакция на обява Добави обява
ПОКАНА: Специални дни с промоции за трактори и земеделска техника - 20 - 24 Февруари в базата на Скайтрак

Monarch Tractor пусна напълно електрически автономен трактор (ВИДЕО)

11.01.2021 г.
3095
Американската компания Monarch Tractor наскоро пусна напълно електрически автономен трактор. Тракторът може да изпълнява предварително програмирани задачи без шофьор или операторът може да използва интерактивните функции за автоматизация на Monarch, включително режими за жестове с ръце, за да накара трактора да следва работник във ферма, редове на овощна градина или в полето.

Monarch Tractor твърди, че е разработил първия в света напълно електрически, интелигентен трактор, интегриран на една платформа. Компанията заяви, че вече е осигурила няколкостотин ферми като предварителни клиенти.

Електрическото задвижване на трактора е в състояние да осигури 40 к.с. (30 kW) непрекъсната мощност и кратка максимална мощност до 70 к.с. (55 kW). Monarch Tractor служи и като инструмент за електрификация 3 в 1, работещ не само като трактор, но с допълнително оборудване може да действа като ATV и има възможностите да се представя като мощен генератор на полето.

Тракторът може да работи със или без водач. Компанията използва автономна хардуерна и софтуерна технология, за да осигури редица операции за подпомагане на водача.

Monarch Tractor е оборудван с функции за безопасност, включително предотвратяване на преобръщане и сблъсъци, базирано на наблюдение върху вала за отвеждане на мощност (PTO) и 360 ° камери.

Машината събира и анализира над 240 GB данни за реколтата всеки ден, когато работи на полето. Според производителя електрическия трактор може да работи с настоящите машини на фермерите, както и със следващото поколение интелигентен прикачен инвентар.

Сензорите и изображенията се обработват, за да предоставят критични точки от данни, които могат да се използват за корекции на изпълнението на агротехническите задачи в реално време, както и дава дългосрочни оценки на добива, текущи етапи на растеж и други показатели за здравето на растенията / културите.

Използвайки машинно обучение, Monarch Tractor е в състояние да усвои всички бази данни и да осигури дългосрочен анализ на състоянието на стопанството, подобрявайки точността, колкото по-дълго работи. Събраните данни се съхраняват сигурно в онлайн облак на Monarch.Чрез смартфон или на личния компютър потребителите получават сигнали за трактора/тракторите, актуализации за текущите условия на микро-метеорологичните детайли, подробни отчети за операциите, събиране на данни, анализ и съхранение за по-ефективно планиране на работата във фермата.

Monarch Tractor има начална цена от 50 000 долара. Масовото излизане на пазара за селскостопанска техника ще започне през есента на 2021 година.

© 2021 Агросалон БГ

ВИЖТЕ ВИДЕО:
 


Свързани статии

JCB преминава към електрически серии на телескопичните товарачи Loadall
Външните размери са непроменени от дизеловия модел и JCB Loadall 525-60E предлага същия радиус на завой от 3,7 м. Максималният капацитет на повдигане е 2500 кг, с максимално натоварване от 2000 кг при пълна височина на повдигане от 6 метра. Може да се използва с вилици, гама от кофи и много други приставки на JCB Loadall.
25.11.2020 г.
2480
JCB навлиза лидерски в пазара на електрически телескопични товарачи (ВИДЕО)
JCB - световен лидер в производството на телескопични товарачи, започва поетапно серийно производство на всички серии телескопични товарачи Loadall, които ще са 100% електрически.
06.01.2021 г.
2492
DEUTZ планира да пусне електрически и хибридни двигатели за трактори и товарачи
Производителят на дизелови двигатели Deutz е готов да въведе електрически и хибридни двигатели в селскостопанската и строителна техника, въпреки че компанията остава убедена, че дизеловите двигатели все още ще останат единствената възможност за тежкотоварните автомобили.
19.12.2018 г.
11424
CNH купи дялове в комапнията разработчик на системите за борба с плевели с електричество
Патентованите решения на Electroherb на Zasso позволяват целенасочено, без химикали борба с плевелите с помощта на електрически ток. Тази технология може да се използва най-вече в селското стопанство, но също така и в градски ситуации за борба с плевелите.
03.11.2020 г.
2188
CASE IH въвежда XPower система за борба с плевели чрез електрически ток
CASE IH въвежда нова система за борба с плевели чрез електрически ток. Новата система е удостоена с медал от наградите за иновации на изложението SIMA 2019, където призът ще бъде връчен.
28.11.2018 г.
12259
JCB показа електрически телскопичен товарач
JCB Teletruk е идеалният избор за подемно-транспортни средства на места, където контейнери, ремаркета на ТИР-ове с платна, микробуси и други превозни средства трябва да бъдат натоварени и разтоварени бързо, безопасно и ефективно.
20.08.2019 г.
11067
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG