Редакция на обява Добави обява

AGCO планира всички комбайни да са без кормило, а с джойстици за управление

28.02.2020 г.
1556
AGCO Corporation представи кормилната система IDEALDrive ™ на земеделските производителите в Северна Америка. IDEALDrive е първата джойстик за управление на комбайн от голям производител. Придава на оператора безпрепятствен изглед от край до край в кабината на комбайна за по-малко стрес и умора по време на дълги часове по прибирането на реколтата.

AGCO произвежда комбайни с марките - FENDT, Laverda, Massey Ferguson, Challenger. 

„Времето е от съществено значение при прибирането на реколтата и работата с комбайн за дълги часове ден след ден може да доведе до силна преумора на оператора на комбайна“, казва Зак Стейскал, продуктов специалист в AGCO. „IDEALDrive отнема много от физическото натоварване и намалява умората, защото операторът може да вижда цялото захранване на хедъра и да контролира всичко от удобно положение в кабината.“

Контролът с върха на пръстите и бързата реакция подобряват производителността.
При IDEALDrive лявата ръка управлява комбайна, като се движи джойстика наляво или надясно.  Джойстикът IDEALDrive реагира бързо и прецизно на движенията на ръката на оператора, като позволява точно управление с по-малко движение на тялото, в сравнение със завъртане на на волана средно четири оборота.

Тъй като новото управление на IDEALDrive е толкова чувствително и бързо реагиращо, е необходимо леко движение на ръката, за да се направи регулиране на кормилното управление, когато се работи в полето, като се подобри ефективността на прибиране на реколтата.

Университетските проучвания до момента показват, че производителността се увеличава с 6% с джойстика IDEALDrive в сравнение с конвенционалните системи за управление с волан, докато работното натоварване на кормилото на оператора е намалено с 65%. Сравнението се основава на времето, необходимо на комбайнерите да завършат жътва на симулиран участък с IDEALDrive срещу конвенционалното управление с кормило.

Контролите, които обикновено се намират на волана или кормилната колона, вече са на джойстика на върха на оператора. За лесен достъп контролните бутони в горната част на джойстика за управление управляват мигачите в режим на път и светлините за осветяване на редове в полеви режим; бутоните на гърба са за светлините с дълги светлини, насочването на клаксона и задния мост.

Чувствителността на джойстика се самонастройва въз основа на скоростта на машината, за да се оптимизират операторите да контролират дали комбайнът е в режим на жътва или в транспортен режим.

© 2020 Агросалон БГ
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG