Редакция на обява Добави обява

AGCO придобива 85% от Trimble за 2 млрд. долара

17.10.2023 г.
1463
AGCO Corporation, глобален производител и дистрибутор на земеделска техника и прецизни земеделски технологии, обяви учредяването на съвместно предприятие (Joint Venture)  с компанията Trimble. Сделката включва придобиване от страна на AGCO на 85% от активите и технологиите на Trimble в земеделския сектор срещу парично обезщетение в размер на $2.0 млрд. и вноска от JCA Technologies.

Тази сделка трансформира индустрията, създавайки водеща глобална платформа за прецизно земеделие, която обслужва различни марки машини. С оглед на сделката се очаква оборотът от прецизно земеделие на AGCO да надхвърли $2.0 млрд. до 2028 г.

Още по темата:
Тайтън Машинъри България сключи партньорство с Trimble и стана официален представител на марката

Ерик Хансотия, председател и главен изпълнителен директор на AGCO, коментира:

"Тази сделка значително обогатява нашата технологична база с иновации, които покриват всеки аспект на земеделския цикъл. Това ни помага да обслужваме земеделските производители по-ефективно, без значение от марката, която използват."


Споразумението ще допринесе за разширяването на портфолиото на AGCO в областта на прецизното земеделие и ще подкрепи разработката на над 10 000 модела оборудване.

Роб Пейнтър, главен изпълнителен директор на Trimble, добави, че съвместният проект ще помогне на двете компании да обслужват по-ефективно земеделските производители и други производители на оборудване.

Затварянето на сделката се очаква през първата половина на 2024 г., след получаване на регулаторните одобрения и изпълнение на обичайните условия за затваряне.

Също така AGCO обяви, че бизнесът по зърно и протеини ще бъде подложен на стратегически преглед, като част от трансформацията на портфолиото на компанията.

Morgan Stanley & Co. LLC действа като финансов съветник на AGCO, докато Centerview Partners LLC е финансов съветник на Trimble.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай

Свързани статии

Тайтън Машинъри България сключи партньорство с Trimble и стана официален представител на марката
Успешните продажби на Тайтън Машинъри България доведоха до ново стратегическо сътрудничество. Само преди дни Тайтън Машинъри подписа договор за официално представителство на марката Trimble - световен лидер в областта на автоматичното управление и системите за навигация. Това партньорство укрепва позицията на Тайтън Машинъри 
05.09.2023 г.
1629
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG