Редакция на обява Добави обява

AGCO проведе среща на върха в Берлин с фокус в протеиновото производство

21.01.2019 г.
11447
AGCO, един от световните лидери в производството и дистрибуцията на селскостопанска техника и иновационни технологии, бе домакин на годишната среща на върха AGCO в Берлин. Международната индустрия има за цел да обедини хората, вземащи решения в политиката, икономиката и обществото, за да сподели своя опит и да обсъди бъдещето на селскостопанския отрасъл. Срещата на високо равнище „Хранене на света - бъдещето на протеините“ бе съсредоточена върху аспектите на хуманното отношение към животните в контекста на модерното селско стопанство, включително необходимостта от устойчиво производство на протеини, за да се отговори на нарастващото търсене на храни, богати на протеини.

Срещата на върха AGCO в Берлин е съвместна инициатива на AGCO и новата земеделска фондация AGCO. Земеделската фондация AGCO разработва благотворителни инициативи за подобряване на глобалната продоволствена сигурност, устойчиво развитие на селското стопанство и ще работи за положителни икономически въздействия, особено в развиващите се страни. Както и през предходните години, AGCO Finance и AGCO Fuse Technologies са спонсори на срещата на върха AGCO в Берлин през 2019 година.

"Докато обсъждаме производството на протеини, трябва да се обърне специално внимание на бъдещето на хуманното отношение към животните. Производителите на месо и птици, особено на развиващите се пазари с нарастваща средна класа, се нуждаят от цялостни решения за подобряване на селскостопанските вериги за доставки", коментира Мартин Richenhagen, председател, председател и главен изпълнителен директор на AGCO. „Днес ние събрахме заедно специалисти в областта на промишлеността, политици, учени и експерти по хуманно отношение към животните, за да обсъдим редица неотложни въпроси, включително предизвикателства за бързото нарастване на световното население, както и решения, които не само да подобри цялостното представяне и производителността на земеделските стопанства, но също така да се предложат иновативни и устойчиви начини за подобряване на манипулациите с животни и справедливото третиране на животните в нашите селскостопански вериги за доставки. “
„До 2050 г. населението ни ще нарасне до 10 милиарда души. Това означава, че трябва да увеличим селскостопанското производство с поне 70% през следващите три десетилетия, предупреждава Роб Смит, старши вицепрезидент и генерален мениджър на AGCO в Европа и Близкия Изток. “В същото време, значението на качеството на храните и хуманното отношение към животните се увеличава. За да посрещнем тези предизвикателства и да осигурим глобални хранителни доставки, ние трябва да разработим и внедрим нови иновативни технологии в хранителната промишленост. ", добави той.

"AGCO инвестира широко в оптимизирането на селскостопанските производствени вериги и ние приветстваме междуотрасловите борси", добави Мартин Рихенхаген. "Имаме удоволствието да видим подкрепата на днешните говорители и участници от целия свят за нашата стратегия, насочена към разработване на устойчиви и иновативни решения за хора и животни."
 
© Агросалон.БГ - Agrosalon.BG 
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG