Редакция на обява Добави обява

AGCO си партнира с Bosch, BASF и Raven Industries за технология на прецизно пръскане

09.06.2021 г.
2053
AGCO обявиха, че са сключили споразумение за сътрудничество за концепция (PoC) с Robert Bosch GmbH, BASF Digital Farming GmbH и Raven Industries Inc. за намиране на нови технологии за намаляване на разходите в производството на зърнени култури, като същевременно стимулира устойчивостта на фермите и околната среда.

За да подпомогне намаляването на приложението на хербициди, целевото пръскане PoC ще се съсредоточи върху сензорна технология в реално време, за да взема решения за защита на културите.

Чрез откриване на плевели в отглежданите култури, както и на угарите, денем или нощем, тази технология ще изпълни прецизно целенасочено подаване на препарати до нивото на отделните растения. В допълнение към ползите за околната среда, целенасоченото пръскане ще спомогне за повишаване на рентабилността на фермерите, като само пръска хербицида, когато е необходимо. Това прави използването на по-ефективни хербициди достъпно, което позволява много по-добър контрол на плевелите. Там, където вече се използват оптимални хербициди, интелигентната пръскачка ще осигурява намаляване на обема и разходите.

Първоначалната концепция ще се пробва върху Fendt Rogator в Европа с планове за разпространение в Северна Америка през 2022 г. 

Заедно с експертния опит на AGCO в областта на приложното оборудване на земеделска техника, Bosch предлага възможности за хардуер, машинно обучение и изкуствен интелект, както и цифрови услуги. Xarvio Digital Farming Solutions предлага автоматизиране в реално време ма полеви агрономически хардуер за вземане на решения за управление на плевелите и оптимизация на културите. Raven Applied Technology се ангажира с ефикасността на пръскачките и оперативната ефективност, които допълнително позволяват прецизен контрол на химикалите за целенасочени приложения на пръскане.

© 2021 Агросалон БГ
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG