Редакция на обява Добави обява

АГРА 2021 е на път да се проведе въпреки пандемията от Covid19 и многото починали фермери

21.01.2021 г.
3418
Организатори на селскостопански изложения в цяла Европа продължават да отменят събитията си, заради продължаващата пандемия от Covid19. 

След като Англия, Франция, Италия, Полша и Унгария отмениха редица изложения заради коронавируса, Чехия официално обяви, че най-голямото изложение за агротехника - Techagro 2021, планувано за провеждане през Април, се отменя заради пандемията.

Макар да търпят големи загуби, организаторите на редица международни изложения демонстрираха отговорност спрямо здравето на своите служители, а и на хилядите посетители и предпочетоха да спазват препоръките на здравните власти и Световната здравна организация (СЗО), която призова всички големи изложения в световен мащаб да бъдат отменени поне до края на 2021-а година.

В България ситуацията обаче е по български - селскостопанското изложение АГРА 2021, което се провежда в Пловдив и обединява също изложенията Винария и Фудтех, според организаторите от Пловдивски панаир, е на път да се проведе - въпреки усложнената епидемиологична обстановка. 

Становището на здравни експерти за провеждането на събития със струпване на много хора представлява категорично сериозен риск за здравето на всички, независимо от мерки за поставянето на дезинфектиращи препарати или някаква дистанция. Ако подобни мерки бяха определящи и ефективни за безопасността на здравето и живота на хората, то изложения като EIMA, SIMA, InnovAgri, DLG Field Days и т.н. и т.н. щяха да се проведат, а не да бъдат отменени.

Припомняме, че само през изминалите седмици от Covid19 починаха редица фермери от регионите на Пловдив, Пазарджик и Стара Загора, като един от тях е сред създателите (Иван Драганов) на една от най-старите фирми за агротехника в България - СД Драганови в село Крислово, Пловдивско, която по ирония на съдбата е една от традиционно участващите в АГРА.

Всеки сериозен, отговорен и съпричастен към ситуацията бизнес, може да преоделее една година без участие в масово събитие. Въпрос на разбиране и осъзнатост. Друг е въпросът - колко фермера ще отидат в условия на пандемия - на изложение?
 

Коментари (1)

  • Агра 2021
    21.01.2021 г., 18:01 ч.
    Отмени се АГРА 2021. Вече се разбра, че се измества евентуално за 2022. Просто доста от изложителите се отказаха сами, не желаят да рискуват собственото си здраве за едно изложение. А колкото до посетителите, те са май повечето пенсионери така и така и няма да дойдат.

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG