Редакция на обява Добави обява

Агритехника 2023 приключи с рекорден брой от над 470 000 посетители (СНИМКИ)

20.11.2023 г.
1174
Световното водещо изложение за селскостопанска техника, Агритехника, което се проведе на изложбените площи в Хановер, Германия, от 12 до 18 ноември 2023 г., приключи с рекорден брой посетители - 470 000 души от 149 държави.

В общо 24 палати, 2812 изложители от 52 държави представиха своите иновации, продукти и услуги в сферата на селското стопанство.

Организаторът на Агритехника, Германското селскостопанско общество (DLG), бе избрало водещата тема "Зелена продуктивност" за това глобално събитие на международната индустрия за селскостопанска техника. В рамките на техническата програма на Агритехника, около 400 експерти участваха в над 300 професионални събития, предоставяйки отговори на множество бъдещи въпроси, като поставиха акценти на темите за продуктивност и опазване на ресурсите на голяма международна сцена.

Световни премиери по време на Агритехника 2023 направиха производители като Case IH, New Holland, Claas, Vaderstad, John Deere, DJI Agriculture, Fendt (AGCO), Fliegl, Lemken, Monosem, Nexat, Rauch, Valtra и други.

От международните посетители на Агритехника 2023,  84% бяха от Европа, а 16% - от извън Европа, като се отбеляза значително увеличение от Централна и Южна Америка. Тенденцията към нарастващо международно участие се потвърди както сред изложителите, така и сред посетителите. За фермерите от Франция и Полша връх беше Международният ден на фермерите във вторник, с безплатен вход и специализирана програма на техните родни езици.

Агритехника 2023 представи пълната палитра от селскостопанско оборудване и услуги за отглеждане на култури, от трактори и обработка на почвата до решения за сеитба, пръскане за растителна защита и комбайни, включително автономни и автоматизирани системи като полеви дронове и роботи.

Следващото издание на Агритехника ще се проведе от 9 до 15 ноември 2025 г.

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО КЛИПОВЕ ОТ АГРИТЕХНИКА 2023 В ЮТУБ КАНАЛА НА AGROCSALON.BG
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG