Редакция на обява Добави обява

Агро министъра прие на разговор американци от Небраска, от където е компанията за напояване Valley

30.06.2022 г.
2346
Агро министъра прие на разговор американци от Небраска, от където е компанията за напояване Valley Irrigations - лидер в сектора на напояването, която е създадена през 1946-а година, а сега има глобално позициониране. 

„Уверен съм, че настоящата търговска мисия на представители на щата Небраска, ще даде тласък за по-нататъшното развитие на двустранното сътрудничество между нашите две страни в областта на земеделието. В последните години това е трето посещение на представители от щата, което показва доброто сътрудничество и активните контакти, които България поддържа с този щат“. Това заяви министърът на земеделието д-р Иван Иванов по време на среща с държавния секретар на щата Небраска г-н Робърт Евнън.

В срещата участваха още заместник-министър Иван Христанов, експерти от министерството и участниците в търговската мисия.

Акцент в разговорите бе темата за напояването. Д-р Иванов представи състоянието на сектор „Напояване” в България и възможности  за бъдещи инвестиции по линия на Плана за възстановяване и развитие и Стратегическия план на България в новия програмен период. Щатът Небраска е лидер в разработването и производството на модерни иригационни технологии, техника и съоръжения. Представителите на търговската мисия споделиха техния опит и добри практики в сферата.  

Отчитайки голямото значение на хидромелиорациите за развитието на земеделския сектор двете страни се договориха да си сътрудничат като организират семинари и работни групи с оглед обмяна на опит и реализация на конкретни идеи, както и обединяване на научния потенциал в полза на земеделското производство.

По време на разговорите бяха коментирани и възможностите за сътрудничеството и в образователната сфера, бе дискутирана и вероятността за организиране на двустранни мисии с представители на бизнеса, които да подпомогнат развитието на сектора и задълбочаването на двустранното партньорство.

Г-н Робърт Евнън благодари за гостоприемството и ползотворната среща, като посочи, че се надява полезния диалог да се запази и занапред, двустранното партньорство да продължи, което да допринесе за напредъка на сектор земеделие в щата Небраска и в България.
 

Свързани статии

НИК придобива софтуерния и хардуерния бизнес на YARA в България и Румъния
Българската технологична компания за прецизно земеделие НИК и Яра Интернешънъл, глобалният лидер в производството на торове, базиран в Норвегия, сключват сделка за покупко-продажба на софтуера на Яра (YARA) - AgroOffice в България и Румъния
19.05.2022 г.
2510
Видео ревю
Как се правят канали за капково напояване и кабели? (ВИДЕО)
Видео - как се правят канали за капково напояване в овощна градина или земеделско стопанство, благодарение на тренчер - специализирана машина за бърза и качествена работа по създаване на канали на дълбочина до 80 см.
10.04.2019 г.
1398
A1 разширява портфолиото си с уникално решение за интелигентно земеделие
Решението на А1 за интелигентно земеделие се отличава от алтернативните варианти за дистанционно наблюдение на полето със своята уникална комбинация от измервателно оборудване, интегрирано в облака
12.02.2021 г.
2452
Иновекс, Агротрон-М и НИК учредиха нова асоциация за агромашини (ОБНОВЕНА)

Председател на сдружението е добричлията Николай Митев - шеф на Иновекс, като адреса на сдружението е и адреса на фирма Иновекс на бул.Ботевградско шосе в София.

Сдружението е регистрирано в частна полза, а в Управителния съвет влизат още - Мехмед Юмеров - собственик на търговищката фирма АГРОТРОН-М, която продава John Deere и е официален дилър на HORSCH.
30.11.2021 г.
4237
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG