Редакция на обява Добави обява

Агро семинарът на НАЗ ще се проведе в к.к Албена от 23 до 25-и Ноември

31.10.2023 г.
1348
Организаторите на XI-я Национален Агро Семинар на НАЗ са в трескава подготовка за едно от най-значимите събития в сектора на зърнопроизводството в страната. Тазгодишното издание, което ще се проведе в курортен комплекс Албена, хотел Maritim Paradise Blue, събира под един покрив експерти, предприемачи и политици, за да обсъдят бъдещето на отрасъла.

Темата на годината е "Устойчивост и променящ се климат".
Световните климатични промени и тяхното въздействие върху зърнопроизводството са в центъра на вниманието на тазгодишния форум. Темата "Устойчиво зърнопроизводство в условия на променящи се климат и пазари" предизвиква интерес и ангажираност от страна на участниците, които търсят ефективни и иновативни решения за приспособяване към новите реалности.

Внушителен брой участници и изложители
Семинарът се очаква да привлече двойно повече изложители и над 450 души от земеделския сектор. Предвидените дискусионни панели и срещи са уникална възможност за обмен на опит и идеи, които да допринесат за развитието на сектора.

Престижни гости и лектори
Сред поканените участници са високопоставени представители на държавата и Европейския съюз, сред които президентът Румен Радев, министър-председателят акад. Николай Денков и министърът на земеделието и храните Кирил Вътев. Очаква се техните изказвания да дадат насока и подкрепа за развитието на устойчивото зърнопроизводство в страната.

Иновации и устойчиви практики
Генерален спонсор на събитието, компанията Агрополихим, ще представи иновациите в торенето, включително новата "синя" серия торове с нисък въглероден отпечатък. Важна тема ще бъде и устойчивият транспорт, като компанията ще представи своите решения за намаляване на транспортните разходи и въглеродните емисии.

Технологии и устойчивост
Вторият ден на семинара ще бъде открит от компанията Тайтън Машинъри, която ще насочи вниманието към предизвикателствата пред земеделието и технологиите за устойчивост. Лектори от водещи компании в сектора като Синджента, BASF и Corteva също ще споделят своя опит и знания за преодоляване на предизвикателствата в земеделието.Сателитни данни и иновации в зърнопроизводството
Васил Василев и Мариян Марков от ТехноЛогика и европейския иновационен хъб АгроХъб.БГ ще демонстрират как използването на сателитни данни може да повиши добивите, да подобри качеството на реколтата и да оптимизира управлението на стопанствата. Това е още една стъпка напред към цифровизацията и интегрирането на иновациите в земеделието.

XI -я Национален Агро Семинар е събитие с мащабно значение за зърнопроизводителите в България, като предоставя платформа за обмен на опит, дискусии и намиране на решения за предизвикателствата, пред които е изправен секторът. Устойчивостта, иновациите и адаптацията към климатичните промени са в основата на дневния ред, като събитието обещава да даде тласък на зърнопроизводството в посока на бъдещето.
 
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG