Редакция на обява Добави обява

Агроиноваторите ONDO - получиха награда за StartUp компания

25.02.2021 г.
15491
Компанията Ondo Solutions, разработваща смарт системи за прецизно напояване, торовнаяне и климат контрол за всички земеделски култури бе удостоена с Голямата награда за startup компания на 10-тото юбилейно издание на конкурса на Българската асоциация по информационни технологии /БАИТ/.

„Ondo получи много награди през изминалата година, но тази ни е особено скъпа, понеже идва от нашата технологична общност – в крайна сметка информационните технологии не са самоцел, всички ние ги развиваме и прилагаме, за да правят дадена сфера от нашия живот по-лесна, по-достъпна, по-успешна и по-печеливша. Ondo прави всичко това за земеделците не само в България. Ето сега, например ни намирате в Тимишоара, Румъния, където провеждаме демо-дни и получаваме истински вдъхновяващи отзиви”.


Това каза при получаване на отличието Иван Драгоев, съосновател на Ondo.

Той изтъкна, че Ondo не е старт-ъп, който се появява от нищото. „Зад него стои цялото ноу-хау на екипа на IndigoVerge, стоят Фондът за венчър капитал Eleven, нашите инвеститори и не на последно място, нашите клиенти. Всичко това ни превръща в един работещ модел и показва, че в България вече уверено може да говорим за устойчива екосистема, подкрепяща старт-ъпите и предприемачеството. Затова бихме призовали всички големи софтуерни компании – създавайте свои старт-ъпи, инвестирайте в тях, защото бъдещето се движи от новаторството и от смелостта”, каза още Иван Драгоев.

Системата Ondo е подходяща за внедряване в оранжерии, зърнени и лозови масиви, овощни градини и др. Тя гарантира сериозен икономически ефект още с първата реколта, като осигурява значително намаление на разходите за водни и енергийни ресурси, увеличение на добивите и по-малко грешки, породени от човешкия фактор.

След активното навлизане на българския пазар Ondo се фокусира през тази година върху регионалния и и международния пазар. В следващите дни Ondo участва в специални демонстрации във ферми в района на Тимишоара, който е един от най-силно развитите земеделски райони на Румъния, известен предимно с производството на зърнени култури.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG