Редакция на обява Добави обява

Активизира се пазара на торачки. SULKY е лидер в избора на земеделците

12.10.2020 г.
2444
Кампанията по есенната сеитба и подхранването на вече засетите площи със зърнени култури активизира силно пазара на торачки в България. Макар и с леко закъснение заради сушата, падналите дъждове връщат надежите за добри агротехнически мероприятия в полето.

Едни от най-търсените торачки на пазара в България са френските SULKY, които работят в стотици стопанства и са се доказали със своето качество и ефективност. 

За нуждите на българските зърнопроизводители Оптиком пусна промоция за торачки SULKY DX 30+ на цена 21 900 лв. с ISOBUS. Моделът е с 2800 л. вместимост, има 6 секционен контрол и 3 тона полезен товар.Един от основните разходи в зърнопроизводството е този за минерални торове. Затова е важно изборът на торачка да е точен, тъй като това не само ще спести средства от неправилно тороразпръскване, но също определя доброто развитие на реколтата.

От съществено значение е парите за торове да бъдат „разпределени“ правилно по полето т.е. торовете да попаднат там, където е необходимо и в зададеното количество. Това се получава чрез използване на торачки, съчетаващи в себе си последно поколение технологии за разпределяне на нормата на торене и контролиране на „облака“ на разпръскване т.е. -  секционен контрол при торенето.

Френската компания SULKY e производител, който от много години е намерил правилното съчетание на тези технологии, достигайки най-високо ниво на продажби във Франция и едно от челните три места в Европа. Това е постигнато чрез висококачествените машини, които са се доказали със своята надеждна и прецизна работа, абсолютен контрол над тороразпръскването, ефикасно торене и не на последно място - лесни за употреба и експлоатация.В основата на секционния контрол е патентованата DPX система на SULKY, позволяваща изменение на работната ширина на торене, чрез промяна на мястото на падане на тора върху диска. При торачки, които не са оборудвани с електронни системи за управление на потока тор, падащ върху диска, нормата е в пряка зависимост от скоростта на движение на трактора по полето, а работната ширина се задава ръчно и винаги  е константа.

При машини, оборудвани с електронни системи и „кантар“ за постоянно следене на теглото на тора в бункера, нормата на торене не зависи от скоростта на трактора. При тези торачки операторът може да променя скоростта на движение в зависимост от теренните условия и да постига висока производителност. Точната норма се постига с отчитане на действителната скорост на трактора, относителното тегло и Т-фактора  на тора. Отчитайки тези параметри, софтуера подава команди на електрически актуатори и прави постоянна калибровка на потока тор за постигане на желаната норма на торене.

Тази електроника може да съчетае с GPS позициониране на торачката в/у полето и извършването на секционен контрол, т.е. при навлизане на „облака“ на торене в зона, в която не трябва да хвърляме тор или вече сме наторили, системата автоматично изключва нужната секция.  При SULKY това цялостно решение се нарича ECONOV.

Има една особеност, която отличава тази система от останалите производители. „Облакът“ на разпръскване при двойно дисковите тороразхвърлящи машини не е в права линия. Следователно секционен контрол в права линия би бил неефективен. SULKY се проявяват като иноватори и патентоват единствения софтуер, който е в състояние да извършва секционен контрол в т.нар. форма на кроасан.

Системата по този начин показва голяма ефикасност и може да доведе до спестяване на два Биг Бега тор на всеки 1000 дка, при примерна норма от 20 кг/дка, защото е налице пълен автоматичен контрол върху презастъпването!

Без наличието на такава система, торът бива хвърлен не където трябва – в зони с триъгълници, в края на полето при зоната за обръщане на трактора или при процеса на „окрайчване“ на полето.
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG