Редакция на обява Добави обява

Антонио Салватерa, ARGO Tractors: Увеличението на цените на суровините повишава цените на тракторите

27.10.2021 г.
2244
Безпрецедентен възход на пазара на агротехника на фона на Ковид-кризата, растящите цени на суровини и горива, недостига на основни компоненти и временно затваряне на някои заводи в Европа - Тези теми бяха на фокуса на агро-изложението EIMA 2021 в Болоня, което въпреки пандемията имаше посетители.

Според организаторите от Feder UNACOMA, интересът към събитието е признак на икономическо възстановяване, както и признание за важността на такива събития, представящи развитието на агроиндустрията като високотехнологичен сектор свързан с целите на Зелената сделка

Отговорът на новите предизвикателства е внедряването на поредица иновации и нови решения за ефективно и щадящо околната среда земеделие, дигитални технологии и машини работещи с алтернативни източници на енергия.

Не случайно първият трактор на метан вече е в масово производство и стана носител на “Награда за устойчивост” в конкурса “Трактор на годината” за 2022-ра. Вече има прототип и на електрифициран-специализиран трактор.

Антонио Салватера, маркетинг директор на ARGO Tractors (Landini, McCormick), заяви:

"На EIMA 2021 представяме овощарски трактор с двигател Stage - 5. Той е с иновативно електрическо задвижване на предният мост с независими колела. Това е нов тренд в нашата индустрия и стъпка към устойчивост от гледна точка на опазването на природата, и в същото време е устойчиво решение за индустрията от икономическа гледна точка."

Организаторите на изложението в Болоня съобщиха, че на фона на Covid19, пазарът на агротехника в Италия и по света бележи безпрецедентен ръст, както и в България. Същото важи и за цените на основните суровини за агроиндустрията, които са поскъпнали с над 200%.

Антонио Салватера:
"Увеличаването на цените на компонентите води до повишаване на цените на тракторите. Но инвестирането в новите технологии ще се отплаща на фермерите."

Освен това, има недостиг на суровини за агроиндустрията, което е в следствие на китайската политическа стратегия, срещу която не е лесно да се предприемат ответни мерки.
Китай намали експорта на стомана и желязо, за да задоволи собственото си засилено търсене.
Производители на агротехника заявяват, че до средата на следващата година могат да бъдат осъществени заявените доставки, но несигуронстта и притесненията остават за втората половина на 2022-ра.


  
 

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG