Редакция на обява Добави обява

Автономен трактор ISEKI разработиха специалисти по агроиновации (СНИМКИ)

25.02.2021 г.
2465
Автономен трактор ISEKI разработиха специалисти по агроиновации в Англия. Тракторът е екипиран с уреди за GPS позициониране и може да се управлява дистанционно без нужда от оператор.

Проекта по иновационната разработка тече вече 2 години, като целта е постепенно да се постигне пълна автоматизация - от излизането на трактора самостоятелно от фермата, автоматично отваряне на вратите на стопанството, до синхронично взаимодействие с други машини и агротехника, включително автономно закачване за навесната система на нужния прикачен инвентар. Това като цяло е сложен просец и ще изисква време на тестове и разработки, но това е пътят за постигането му.

Към момента автономният трактор ISEKI е постигнал прецизност в работата с точност 5 см., като са тествани няколко агротехнически задачи - валиране, пръскане, сеитба, както и прибиране на реколта от пшеница с агрегатирано ремарке.

Дългосрочната цел на агроиноваторите е да успеят да интегрират управлението на земеделската техника чрез онлайн платформа, при която фермерите да могат изцяло дистанционно и чрез предварително зададени програми да управляват своя агропарк.

 
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG