Редакция на обява Добави обява

БАТА Агро 2021 ще се проведе през Май, въпреки пандемията от COVID 19

17.12.2020 г.
18261
Въпреки пандемията от COVID 19, изложението БАТА Агро ще се проведе от 10-и до 14-и Май 2021-а година. Това става ясно от становище на единствената в България асоциация на търговците на агротехника, в която членуват едни от най-големите вносители на световни марки в производството на трактори, комбайни и прикачен инвентар.

Поради това, че изложението се провежда на открито пространство, организаторите смятат, че коронавирусната пандемия не е пречка за събитието. Въпреки това, редица селскостопански изложения за 2021-а, планирани за провеждане в Европа и САЩ до лятото, са отменени, тъй като макар по-голяма част от населението да е преболедувало вируса, то според Световната здравна организация (СЗО), имунитетът срещу Covid 19 е между 3 и 6 месеца, което оставя висок риск от повторно заразяване с усложнения.

Засега най-големите европейски изложения Агритехника 2021 (Ноември 2021), EIMA 2021 (Октомври 2021) и Innov Agri 2021  (на открито - Септември 2021) са планирани за провеждане, след като органзиаторите са анализирали, че дотогава около 30% от населението на Европа трябва да е ваксинирано срещу коронавирус. Въпреки това, здравните власти предупреждават, че за постигане на минимален риск от зараза, нужното време е поне до лятото на 2022-а година.

БАТА Агро 2021 очаква участие на около 170 фирми от агро бизнеса в България с обща изложбена площ от близо 39 000 кв.м. на летището край Стара Загора, което е традиционното място за провеждане на селскостопанското изложение.

Какво е планирано за БАТА АГРО 2021?
  • Запазване на успешния форма́т на изложбените площи от 2019 г., който предоставя по-добър достъп и видимост, компактност на изложението и фокусира вниманието върху експонатите и демонстрациите. Въвеждат се някои подобрения в разпределението на изложбените площи с цел оптимизация. 
  • Възможност за участие с още по-големи площи – до 1314 кв. м.;
  • Удължен период от 5 работни дни, за да бъде форумът още по-успешен и още по-достъпен и полезен за земеделските производители;
  • Регистрация на посетителите на изложението и навигация на движението, което осигурява трафик през всички изложбени зони;
  • Участници с опитни полета с насаждения, които предлагат семена, торове и препарати;
  • Организация на посетителите, съобразена с всички противоепидемични изисквания и при спазване на мерките срещу COVID-19;

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG