Редакция на обява Добави обява
ПОКАНА: Специални дни с промоции за трактори и земеделска техника - 20 - 24 Февруари в базата на Скайтрак

БГ АГРО избра най-доброто: комбайни и трактори Case IH с гумено-верижно задвижване (ВИДЕО)

16.10.2020 г.
2455
БГ АГРО АД е сред водещите компании в селскостопанския сектор у нас, която развива модерно едро земеделско производство на площ около 100 000 дка. Гостуваме в стопанството на компанията в гр. Вълчи дол, за да разберем как авангардните технологии, с които работи, спомагат за устойчивото, екологосъобразно и ефективно земеделско производство. Наш домакин е Давуд Давуд, ръководител „Земеделска техника“ в компанията. Той е убеден, че качественото земеделие, което компанията развива, е предпоставка за добра продукция, създаване на работни места и опазване на почвата, а иновативните машини и технологии, заедно с екипа на компанията, са ключовият фактор за успешното ѝ развитие.

Изискванията с промените в климатичните условия налагат да сме гъвкави в производството, да имаме техника, която може да се използва при всякакви условия, споделя Давуд Давуд и допълва: Работим с водещи производители, които са лидери на пазара на земеделска техника. Един от тях е Case IH – марка, която имаме над 20 години и нямаме намерение да се отказваме от нея, защото предимствата на машините са много.


През последните години „БГ АГРО“ се ориентира към верижните селскостопански машини за нуждите на своето стопанство, като преди две години инвестира в гумено-верижен трактор Case IH Magnum Rowtrac: В началото взехме трактора за проба, но останахме наистина удивени от възможностите на гумено-верижния трактор. Има доста предимства пред колесните трактори. Мощността е по-голяма. Приплъзването е по-малко, разходът на гориво е по-малък. Много сме доволни. За 2 години почти го направихме основен трактор – използваме го за всички операции, които можете да се сетите, категоричен е Давуд.

Земеделската компания разполага с трактори от всеки сегмент на Case IH – от най-ниския мощностен диапазон Case IH JX до най-мощните трактори Case IH Quadtrac с гумено-верижно задвижване.

"Case IH Quadtrac 620 е новият ни трактор, споделя Давуд Давуд – Предходният беше Case IH Steiger с изцяло гумено задвижване, но имахме проблем с приплъзването - особено при по-влажни терени и по-леки почви се получаваше приплъзване между 15 и 20%, което все пак е разход на излишно гориво. Процентите на натоварване на трактора при едни и същи инвентари бяха по-големи докато при Quadtrac-а се усеща, че мощността, която е с 20% по-висока, води до минимум приплъзване - между 3-4 до максимум 5% на места."
Макар тракторът да е тежък, това не е проблем и натискът върху почвата е по-малък, защото има по-голямо разпределение на тежестта върху гумените вериги, уточнява Давуд. Той е категоричен:

В бъдеще съм сигурен, че ще се насочим към трактори с гумено-верижно задвижване!За „БГ АГРО“ машинният парк е изключително важен за максималната ефективност на стопанството, затова не е случайна и една от последните инвестиции на компанията - в зърнокомбайни Case IH Axial-Flow 9250 с гумено-верижно задвижване.

Ние сме оперирали с Case IH 9010 - предходен модел на този комбайн. Преимуществата на по-новия модел Axial-Flow 9250 са в по-мощния двигател. Комбайнът е по-бърз, внедрени са по-нови технологии за настройка на машината, което много улеснява оператора. Комфортът на кабината е много по-добър, споделя Давуд.

Новите комбайни Axial-Flow 9250 са оборудвани със система за автоматично водене AFS, ползваща AFS RTK+ сигнал от мрежата на Тайтън Машинъри, което безспорно прави работата на комбайна по-ефективна, споделя специалистът от „БГ АГРО“:

Системата за автоматично водене много улеснява оператора. В края на деня той не е така уморен, защото го няма постоянното следене на откоса. Може да обърне по-голяма внимание на настройките за почистването, за качеството на зърното. Системата за показване на добива и влагата подобрява по-нататъшното анализиране на нивата от страна на агрономите. 

За компания като „БГ АГРО“, която обработва големи площи и отглежда различни култури в своето стопанството, е от изключителна важност техниката да се настройва бързо за работа с всякакви култури, споделя Давуд Давуд: 

Настройките и преминаването от една култура към друга става много бързо. В рамките на час - час и половина един комбайн може да се преоборудва от жътва на пшеница към жътва на бобови култури. Самото качество на зърното по време на вършитба е много добро и не се налага допълнително почистване. Това се дължи не само на оператора, но и на възможностите на комбайна. До сега не сме имали проблеми с качественото прибиране на зърното - като чупене на зърното, примеси…

За успешната работа на машините в стопанството на „БГ АГРО“, Давуд Давуд акцентира и на отличния сервиз и обезпеченост с резервни части от страна на Тайтън Машинъри България.
​​​​​​​
Сервизът, който обслужва Case IH в България, мога да кажа, че е един от най-добрите! Машините Case IH по принцип са надеждни, лесни за поддръжка, много ремонтно пригодни и специално за България - чрез дилъра им - обезпечеността с резервни части е много добра. Досега не сме имали проблеми с доставка на резервни части и сервизно обслужване.

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG