Редакция на обява Добави обява

Bosch, BASF и AGCO влизат сериозно в сегмента на прецизното земеделие и растителната защита

08.05.2023 г.
1269
Новата джойнт венчър компания Bosch BASF Smart Farming, което е специализирана в разработването на решения за прецизно пръскане, променя името си, и вече става: One Smart Spray.

Създадена през 2021 г., за да комбинира софтуерните умения на Bosch с агрономическите и дигиталните умения на BASF, компанията дава сериозна заявка за навлизане на пазара за прецизно земеделие, залагайки на партньорство със световни лидери в агротехническата индустрия. Новото име - One Smart Spray ще даде възмножност на бранда за самостоятелно развитие и да го разграничи от двете си предприятия-майки.

Към момента технологията на One Smart Spray е приложима за пръскачки Dammann и ще бъде агрегатирана на Fendt Rogator на AGCO от 2024 г. Други партньорства вече са в ход, особено с Amazone.

Основната цел на One Smart Spray е да подобри ефективността и устойчивостта на земеделските стопанства, като оптимизира процесите и използва модерни технологии, като Интернет на нещата (IoT), автономни машини, дронове, сателитни снимки и гео-пространствени данни.

Продуктите и услугите включват:
  • Цифрови платформи за управление на земеделските стопанства, които обединяват различни данни и информация от множество източници, за да помогнат на земеделските стопани да вземат по-добри решения.
  • Анализ на почвата и климатичните условия, за да се определи оптималното време и количество за сеитба, напояване и торене.
  • Решения за оптимизиране на сеитба и торене, които се адаптират според условията на почвата и климата.
  • Управление на растителна защита, базирано на данни и анализи, за да се намали използването на пестициди и да се подобри ефективността на земеделието.
  • Автономни машини и дронове за извършване на земеделски операции, като напояване, торене, сеитба, жътва и транспортиране на реколтата.
  • Подкрепа за земеделските стопани чрез консултации, обучение и предоставяне на информация за най-добри практики и нови технологии в земеделието.

Като част от своите усилия да разширят своя обхват чрез One Smart Spray,  Bosch и BASF си сътрудничат с правителствени органи, научно-изследователски институции, университети, неправителствени организации и други компании в областта на селското стопанство. Чрез тези партньорства фирмата споделя опит и знания, за да се ускори разработката и внедряването на иновативни технологии и практики в земеделието.


Освен това Bosch и BASF инвестират в научно-изследователски и развойни дейности, за да разработи нови технологии и подходи, които да отговарят на постоянно променящите се нужди на земеделските стопани и да подпомогнат развитието на устойчивите селскостопански практики.

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG