Редакция на обява Добави обява

CNH Industrial придобива производителя на GPS навигации Raven за 2.1 млрд.долара

22.06.2021 г.
2377
Италианския холдинг CNH Industrial ( Case IH, New Holland, Steyr, Iveco и др.) започва процедура по придобиване на американския производител на GPS навигации и нови технологии - Raven Industries.

CNH Industrial ще купят 100% от капитала на фирмата за прецизно земеделие Raven Industries Inc., при пазарна капитализация от около 2.1 млрд.USD. Закриването на сделката се очаква през четвъртото тримесечие на 2021 година.

Двете компании работят заедно от няколко години и придобиването ще продължи да надгражда върху това партньорство. С технологията на Raven в портфолиото си, CNH ще разполага с по-автономни и прецизни познания в областта на земеделските технологии, за да помогне за по-нататъшното развитие на тези решения.

„Прецизното земеделие и автономията са критични компоненти на нашата стратегия, за да помогнем на нашите селскостопански клиенти да достигнат следващото ниво на производителност и да разгърнат истинския потенциал на техните операции“, каза Скот Уайн, главен изпълнителен директор на CNH Industrial „Raven е пионер в прецизното земеделие от десетилетия и техният дълбок продуктов опит, софтуерна експертиза, ориентирана към клиентите, и инженерна проницателност предлагат значителен тласък на нашите възможности. Това придобиване подчертава ангажимента ни да подобрим портфолиото си за прецизно земеделие и се привежда в съответствие с нашата стратегия за цифрова трансформация. Комбинацията от технологии на Raven и силното текущо и ново продуктово портфолио на CNH Industrial ще предоставят на нашите клиенти нови, свързани технологии, което ще им позволи да бъдат по-продуктивни и ефективни. "

Освен GPS навигации за трактори и агротехника, от няколко години RAVEN успешно разработиха автономни машини за прецизно земеделие - сеялки, култиватори и др., включително такива с възможност за No Till обработки.

© 2021 Agrosalon BG 
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG