Редакция на обява Добави обява

CNH купи дялове в комапнията разработчик на системите за борба с плевели с електричество

03.11.2020 г.
2200
CNH Industrial завърши придобиването на миноритарен дял в Zasso Group AG, глобален специалист в нехимичните решения за управление на плевели и инвазивни растения, използващи електрическа енергия.

С тази транзакция CNH Industrial цели допълнително да укрепи продуктовото портфолио на AGXTEND, иновацията на компанията за технологични стартиращи компании.

Борба с плевелите без химикали
Патентованите решения на Electroherb на Zasso позволяват целенасочено, без химикали борба с плевелите с помощта на електрически ток. Тази технология може да се използва най-вече в селското стопанство, но също така и в градски ситуации за борба с плевелите.Според CNH, Electroherb е толкова ефективен и с доказани резултати, колкото стандартните химически хербициди, но решава големият проблем с нарастващата химическа устойчивост на растенията срещу агрохимията и носи социални и екологични ползи.

Zasso Group, със седалище в Цуг, Швейцария, е основана през 2016 г. и се присъединява към платформата AGXTEND през януари 2019 г., предоставяйки ексклузивно разпространение на своята електронна хербицидна технология XPower.

Какво е включено в пакета за прецизно земделие - AGXTEND, който от CNH обявиха, че пускат на пазара ?
  • CropXplorer - сензор за наторяване
  • SoilXplorer - система за контрол на почвите
  • NIR сензор
  • Xpower 
  • приложение FarmXtend App – Интелигентно приложение за прогноза на времето
 
Марката AGXTEND, стартирана от CNH Industrial, която се фокусира основно върху технологиите за прецизно земеделие ще предлага продукти за повишаване на производителността, които ще бъдат от полза на земеделците през целия цикъл на отглеждане на културите.
CASE IH, Steyr и New Holland ще разпространяват продуктите и услугите на AGXTEND чрез дистрибуторската си мрежа

Продуктовата гама AGXTEND може да бъде напълно интегрирана в платформите PLM за прецизно земеделие на CNH. Те са част от по-широка програма за разширяване на обхвата, насочен към подобряване на прецизността, производителността и печалбата на клиентите чрез най-добрите в сектора технологии за прецизното земеделие.
 
 
CropXplorer - Сензор за контрол на наторяването
Новият CropXplorer е нещо повече от обикновен сензор за наторяване. Това е прецизна система, която използва изключителни характеристики и алгоритми за определяне на степента на наторяване въз основа на нуждите на културата. Два оптични датчика могат с огромна точност да уловят нуждата на културите от азот (N). Режимът Map+Overlay позволява на земеделските производители да използват карти за потенциални добиви в комбинация със сензори за измерване в движение.
CropXplorer е лесен за настройване и използване:
Може да се монтира на стандартна 3-точкова навесна система или на предните тежести
Не се изисква калибриране;
Разполага със специализиран терминал, съвместим с тороразпръсквачки с ISOBUS, както и с други, които използват VRA-технологията за прецизно земеделие
 
SoilXplorer - Открийте пълния потенциал на вашите почви
  • SoilXplorer е почвен сензор, който позволява на земеделските стопани да проучат и определят пълния потенциал на своите почви. Състои се от безконтактен почвен сензор, използващ електромагнитно взаимодействие за измерване проводимостта на почвата на 4 различни дълбочини: 0-25см, 15-60см, 55-95см, 85-115см.
  • Тези точни измервания могат да се използват за две основни цели в прецизното земеделие:
  • Точна картография на почвата за отчитане на хетерогенността, типа и водното съдържание на почвата.
  • Контрол на дълбочината на култивиране на почвата и зоните на уплътняване
 
NIR - Сензор за контрол на влажността
NIR сензорът може да бъде монтиран на всички видове оборудване: фуражокомбайни, комбайни, балопреси и цистерни. Когато се използва на машини за прибиране на реколтата, той позволява на фермерите да отчитат влажността на добива, както и съставните части на културата, включително ADF, NDF, скорбяла, пепел и сурови мазнини. Всички тези параметри предоставят ценни данни, с помощта на които да се оптимизира както продажната цена на реколтата, така и храненето на животните, особено тези в млечно направление. Монтиран на цистерна, датчикът позволява на земеделските производители да контролират количеството азот, което от своя страна оптимизира приложението на суспензии, опазването на околната среда и намалява транспортните разходи.
 
Xpower - нова система за борба с плевели чрез електрически ток
Новият Xpower е електро-хербицид, който позволява на фермерите да заменят химическото плевене и изсушаване преди събирането на реколтата с електрическо. Електричеството е високопроизводителен, ефективен и природосъобразен метод за плевене, тъй като е способен да унищожи цялостно растението до корените, без да разпространява потенциално вредни химикали върху културите. Състои се от няколко апликатора, които влизат в контакт с плевелите, за да ги изгорят. Ефектът на електричеството върху обработените плевели се вижда само след няколко часа. Монтирана на трактор или на неговия инвентар при работна ширина от 1,2 до 3,0 м, системата създава високо напрежение при контакт с плевелите. С помощта на сензор и / или система за ориентиране чрез камера, XPower, управляван от системата ISOBUS, предава това напрежение чрез един елемент, който е в контакт с листата на плевелите и достига до корените. Друг елемент, докосващ се до друго листо, затваря електрическата верига и хлорофилът на плевела се уврежда незабавно. Системата е еднакво ефективна както за по-големите плевели, така и за малките.
 
Новото приложение FarmXtend App - Интелигентно приложение за прогноза на времето
FarmXtend App е приложение за прогноза на времето, работещо с пълен набор от свързани сензори. Позволява на фермерите да следят данните за времето в района и поддържа интелигентния процес за вземане на решения.

Свързаните сензори са:
Метеорологична станция WeatherXact, отчитаща температура и влажност на височина 1 м и на нивото на културата
RainXact дъждомер
SoilXact записва влагата и температурата на почвата на различни дълбочини.
Това, което прави новото приложение FarmXtend App изключително специално, са включените мощни алгоритми: те могат да определят нивото на болестта (на базата на температура и влажност) за различни култури, както и оптималното време за пръскане. Продуктите AGXTEND имат потенциала да подобрят значително устойчивостта на агробизнеса чрез последващото намаляване на консумацията на гориво, както и намаляването на употребата на торове и продукти за растителна защита.
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG