Редакция на обява Добави обява

Case IH LB436 HD - Сламопресата, която увеличава вашата печалба (ВИДЕО)

08.06.2020 г.
2415
Процесът по използване на сламата след жътва за допълнителни доходи в стопанствата, вече става по-ефективен с новата сламопреса Case IH LB436 HD.
 
Важна иновация в начина на връзване на сезала, както и нововъведения в електрониката, направиха новата сламопреса на Case IH Машина на годината 2020. Наградата за най-модерната и ефективна сламопреса на пазара бе връчена от международно жури по време на изложението Агритехника.
 
Това е сламопреса, създадена за земеделци, които искат да постигнат по-висока плътност с цел намаляване на маневрите по време на подреждане на балите и по-голяма плътност за по-ниски транспортни разходи.

По-висока плътност за най-взискателните земеделци
Новата сламопреса Case IH LB436 HD успява да направи бали с до 22% по-голяма плътност, в сравнение с предходния модел при същите размери  - 120 х 90 см. Ключът към по-високата производителност е иновативният връзвателен апарат Twine Pro, който прави два различни типа възли в началото и края на балата, което елиминира възможността от разпадане на балите в полето.Върхова производителност за големи стопанства
Удостоената с награда Машина на годината 2020, сламопресата от Case IH има зашеметяващия производствен капацитет от над 40 тона на час. Средната тежест на всяка бала е в порядъка на 500 кг. Постигането на висока плътност се осъществява в комбинация от новата система за връзване и високото налягане от 62 тона, което буталото упражнява в компресиращата камера, произвеждащо до 80 бали на час. За целта е нужно агрегатиране към трактор с мощност от поне 250 к.с.
 
Бързо прикачване и отлична видимост
Case IH LB436 HD е изградена с много здраво шаси върху тежкотоварна рама с цел да издържа на натоварванията, наложени от системата за по-висока плътност. Тегличът, който е сравнително къс, подпомага по-добрата видимост и маневреност. Той се настройва лесно към височината на различните тракторни тегличи.
 
Новият модел LB436 HD е напълно съвместим с ISOBUS Class 3, което означава, че не само може да се управлява от всеки ISOBUS терминал, но също така сламопресата може да контролира постъпателната скорост на трактора в участъци с по-редки откоси, за да се увеличи автоматично работната норма.
 
По-гладко, по-бързо и пълно събиране на сламата
Работният захват на подбирача е 2.35 метра с механично задвижване и защита срещу вятър, за да се гарантира ефективна обработка дори при гъсти откоси. Палците на подбирача са изработени от стоманени намотки с диаметър на телта 5,5 мм и са разположени върху пет напречни оси, за да се постигне най-ефективно захранване на камерата.


 
Case IH LB436 HD разполага с регулируема камера за предварително компресиране на сламата и има бутало с максимална скорост от 48 удара в минута. Ходът на буталото е по-дълъг, отколкото при предходния модел LB434 XL, с цел по-доброто компресиране на материала в края на камерата. Камерата за компресиране е по-дълга и за разлика от досега съществуващите модели, които разполагат с два цилиндъра за компресия, LB436 HD използва седем.
 
Управление на ножовете за рязане от кабината на трактора
Сламопресата LB436 HD е стандартно оборудвана със системата за рязане Rotor Cutter на Case IH, включваща 29 ножа, с регулируем селектор за работата на ножовете, позволяващ избор между 7, 8, 14, 15 или 29 от тях да се активират. Ножовете са защитени индивидуално, а изборът се посочва на монитора в кабината на трактора.
 
Лесно и ефективно управление с помощта на терминала Case IH AFS Pro 700
При започване на балиране, се препоръчва трактористът да задейства ВОМ-а на трактора на 850 об./мин. Маховикът на сламопресата ще се ускори на два етапа: от 0-684 об./мин. и след това от 684 до 1 244 об./мин. След това съобщение, показано на дисплея на трактора, ще покаже, че е разрешено задействане на втора предавка и оборотите на двигателя на трактора могат да се увеличат, за да се достигне 1000 об./мин. на ВОМ-а. Операторът е напълно информиран и може да контролира всички процеси през ISOBUS терминала AFS Pro 700.Иновативна система за свързаност DataConnect.
Новата сламопреса от Case IH е оборудвана със системата Data Connect, която позволява на земеделците да следят машините си в полето от платформа по техен избор. Това включва локация на машината, производителност, скорост, ниво на горивото на трактора, работен статус и др. Това още повече допринася за наскоро представения на пазара онлайн портал за телематика на Case IH - AFS Connect.
 
Повече информация за новите сламопреси Case IH, може да получите от официалния вносител на марката - Тайтън Машинъри България, както и на кратък номер:
*4040;  e-mail: office@titanmachinery.bg; https://titanmachinery.bg

 

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG