Редакция на обява Добави обява

Case IH отбелязва 50 години производство на трактори Steiger

05.02.2019 г.
11468
Джон, Морис и Дъглас Стайгър, бащата и синовете, конструирали първия шарнирен трактор със задвижване на четири колела на фирма Steiger преди повече от 60 години, бяха въведени в Залата на славата на Асоциацията на производителите на селскостопанска техника (АПСТ), признание на Северноамериканската организация за приноса им към развитието на продуктивното земеделие чрез технически изобретения. Признанието идва в момент, когато започват честванията за отбелязване 50 години от началото на производството на трактори Steiger във Фарго, Северна Дакота, САЩ, където и до днес остава производството им. Фирмата стана част от Case IH през 1986 г., а от 1996 г. верижните шарнирно съчлениени варианти Quadtrac се произвеждат във Fargo наред с колесните модели на Steiger.

Залата на славата на AПСТ е основана през 2008 г. и оттогава насам удостоява новатори в изобретяването, производството и управлението на водеща високопроходима техника. Идеята е да се създаде по-задълбочено обществено разбиране и признание за непрестанната роля на сектора за глобалния стопански успех и непрекъснатото повишаване на съвременните стандарти на живот. Приетите в Залата на славата трябва да са пример за петте водещи принципа: иновации, принос на сектора, лидерство, корпоративна социална отговорност и устойчивост.
Проектиран да повиши селскостопанската производителност
Първият трактор Steiger е създаен през зимата на 1957-58, когато Джон Стайгър и синовете му Морис и Дъглас търсят да подобрят ефективността на операциите чрез повишаване на нормираността при извършване на ключови полеви дейности във фермата си в Thief River Falls, Minnesota. Докато повечето трактори от висок клас били с един задвижващ мост и с по-малко от 100 к.с. мощност, семейство Стайгър решава да създаде машина, която предлага над два пъти повече от тази мощност, с по-здрави компоненти, задвижване на четирите колела и шарнирно съчленяване за добра маневреност. Наречен „Барни“, първият трактор Steiger, с отличителен цвят на лимонено зелено, имал мощност от 238 к.с.

Съседните фермери започнали да забелязват машината в действие и помолили семейство Стайгър да им направят нещо подобно и след като допълнителен модел от 118 к.с. бил проектиран, пуснали в производство пълни серии от трактори Steiger 150-300 к.с. в преправените за целта сгради на фермата. Външните инвестиции във фирмата довели до преместване на производството в изцяло производствени мощности в завода във Фарго, Северна Дакота, където първият от известните модели с име на котка - Wildcat, започва да се произвежда. Фабриката скоро се оказва недостатъчна като база и през 1975 г. е завършена работата на нова фабрика, също в Фарго, където остава производството на Steiger и до днес.

Непрекъснато развитие
Тъй като Steiger става част от Case IH през 1986 г., наследството на създателите и принципите на продуктите, които са създали, продължават да са част от дизайна на Case IH Steiger и Quadtrac, като двете маркови имена отдавна са синоним на иновации при гумено-верижните и колесни трактори с висока мощност. През 1996 г. Quadtrac е първият трактор, задвижван с четири вериги и голяма мощност, който излиза на пазара, докато двата модела – Steiger с колела и Quadtrac с гумени вериги - са първите в своя клас, които предлагат експлоатационни икономии и икономии на гориво чрез предимствата на безстепенната трансмисия, с добавянето на опция CVXDrive.

Сегашната гама от трактори Case IH Steiger включва модели до 628 к.с. в колесните модели на Steiger и верижните варианти наQuadtrac с автоматична трансмисия. В допълнение, Case IH предлага CVXDrive версии с безстепенна трансмисия на колесните Steiger и верижните Quadtrac до 540 к.с. След производството на първите машини са произведени над 80 000 колесни и гумено-верижни трактори Steiger.
„Ние продължихме да развиваме продукцията на Steiger, точно както семейство Стайгър са го правили”, посочва Дан Стюарт, директор по продуктов маркетинг за Case IH в Европа, Африка и Близкия Изток. По същия начин останахме верни на принципа да предоставяме на клиентите по целия Свят - решения на техните предизвикателства. Много малко марки трактори могат да се похвалят, че работят на всичките седем континента на света, включително и на Антарктика, или че два пъти са поставили световния рекорд за оран, което представлява ясно доказателство за неизменния акцент на Steiger върху здравия дизайн и адаптивността.“
Официален вносител на CASE IH за България е Тайтън Машинъри
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG