Редакция на обява Добави обява

Case IH представи мобилното приложение FieldOps за управление на земеделските дейности

09.05.2024 г.
1080
Case IH анонсира своето ново мобилно и уеб приложение FieldOps, което е разработенo с цел да улесни фермерите в управлението и мониторинга на тяхната работа в реално време. Приложението е уеб базирано и отговаря на всички най-нови тенденции в сферата на дигитализацията на земеделието.

За първи път в сектора, FieldOps дава възможност през едно централно приложение, фермерите да имат достъп до важна агротехническа информация, данни за машините и оперативни показатели, като по този начин се осъществява ефективна свързаност в реално време с техниката, обработваемите блокове, сервизните екипи и партньорите. Приложението включва редица високотехнологични иновации, които ще преобразят начина, по който земеделските производители взаимодействат с технологиите, предоставяйки им необходимите инструменти за вземане на информирани решения, подобряващи производителността и печалбата.

Приложението FieldOps идва да улесни фермерите в момент, когато наблюдаваме постоянен ръст на свързаните машини. В хода на интензивната дигитализация на земеделието, свързването на машините в дигитални облачни структури позволява на фермерите да осъществяват по-адекватни и информирани решения в своите агротехнически операции. Това също така позволява на дилърите да осигуряват по-добро сервизно обслужване на машините, минимизирайки престоя и увеличавайки оперативната ефективност.

Въпреки напредъка на онлайн технологиите и отличната онлайн свързаност в 87% от селските региони на България, все още съществуват ограничения за някои фермери, които са в особени или отдалечени части, където няма изградена клетъчна мрежа от страна на мобилните оператори. В тази връзка Case IH дава изгодно решение чрез стратегическо сътрудничество с Intelsat, известен лидер в сателитните комуникации повече от 60 години, който гарантира, че фермерите, независимо от тяхното местоположение, могат пълноценно да използват функционалностите на Case IH FieldOps с постоянен и надежден интернет достъп.

"В Case IH даваме приоритет на безпроблемната интеграция на прецизни технологии за нашите клиенти," заяви Марко Ломбарди, ръководител на Case IH EMEA. и допълни:

"С разработката на Case IH FieldOps създадохме централизирана цифрова платформа, която опростява достъпа до данни, позволявайки на операторите да вземат решения базирани на информация в реално време, като по този начин се насърчава оперативния успех."


Основните характеристики на Case IH FieldOps включват:

Визуализация на данни:
Моментален достъп до агрономични данни в реално време и информация за машини, включително точно местоположение и статус на задачата, текущи параметри на машината, предвидено време за завършване на работата, 24-часова история и др.
Анализ на машините: Потребителите могат да наблюдават състоянието на машините в реално време и бързо да получават информация за проблеми, като се информират с персонализирани известия. Данните могат да бъдат архивирани и разглеждани за всяко конкретно поле през отделни сезони и години, което подобрява оперативната ефективност.

Дистанционно наблюдение на дисплея в кабината: Приложението позволява директен мониторинг на машините и лесна координация с операторите, включително функционалност за предлагане на промени за по-добра ефективност и управление.

Централизирано решение: Case IH FieldOps централизира инструментите от платформата AFS Connect в едно опростено решение за управление, използвайки данни от селскостопанските операции, дори за тези фермери, които използват машини с много различни брандове. Това улеснява фермерите да достъпват данните за полето и фермата си в една платформа. Case IH FieldOps е проектиран да бъде прост и разбираем за потребители с всякакво ниво на опит.

"Мобилното приложение Case IH FieldOps е разработено с предложения от фермери за фермери," добави още Ломбарди. "Работихме директно с клиенти като включихме техните търсения и препоръки в това от какво имат нужда. По този разработихме опростени процеси, които са логични за тях и начина, по който работят. Резултатът е интуитивна и лесна за използване платформа."

Мобилното и уеб приложение Case IH FieldOps в момента е в последните етапи на разработка и тестване, като се очаква пълно пускане по-късно през 2024-а. 
Повече информация и консултация относно иновационните продукти на Case IH, можете да получите от официалния вносител за България:

Тайтън Машинъри България
Тел: 02 971 35 25
или на кратък номер *4040
E-mail: office@titanmachinery.bg  


Свързани статии

Каква е разликата между No-Till, Strip-Till, Ridge-till, Mulch-till, Opti-till или Minimum-till? (АНАЛИЗ)
Консервационна обработка (conservation tillage) е всяка обработка или система за отглеждане на земеделски култури, която след засяване оставя най-малко 30% (или повече) растителни остатъци на повърхността на почвата след засяването за намаляване на водната ерозия
16.07.2020 г.
4415
Vaderstad внедрява нови функции и видео клипове в системата за управление E-Control
В новата версия земеделците ще могат да изтеглят ръководства за експлоатация, документация за резервни части, а също и видео клипове, които да улесняват тяхната работа, показвайки им какво трябва да направят.
07.05.2020 г.
2468
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG