Редакция на обява Добави обява

Case IH представи новата серия комбайни Axial Flow 150, както и новости при Axial Flow 250 и хедерите за жътва

18.11.2019 г.
2857
Много сериозни подобрения на зърнокомбайните и хедерите за жътва подготвя Case IH за сезон 2020.  Земеделските производители ще се запознаят с нови 3 модела от серията Axial Flow 150, която замества досегашната серия 140. Налице е нов по-мощен, но същевременно по-икономичен и екологичен двигател отговарящ на Етап V изискванията за изгорели газове. Налице е подобрен дизайн с отличителните за Case IH модерни линии, както и опция за по-широки предни гуми. За серията Axial Flow 250 е увеличен капацитетът на зърнения елеватор, а хедерите за жътва Varicut вече имат нов модел с работна ширина 8.5 метра, предвиден за работа при контролиран трафик до 8 метра.
 
 
Case IH Axial Flow 150 - изборът за средните земеделски стопанства
Новата серия комбайни Axial-Flow 150, която ще излезе на пазара в Европа през 2020 г. е с модернизирани двигатели, които отговарят на нормите за вредни емисии Етап V.
 
„Като специалист в съвременния комбиниран дизайн, който въпреки това използва прости, изпитани концепции, Case IH не се грижи само за големите зърнопроизводствени стопанства и арендатори, но и за средните земеделски производители“, заяви Август фон Екарщайн, маркетинг мениджър зърнокомбайни, на Case IH за Европа.
 
„Технологията Axial-Flow работи еднакво добре както при машините от средния клас, така и при нашите по-големи модели, като осигурява чиста зърнена проба, при почти нулеви загуби за целия период на прибиране на реколтата, при всички видове зърнени култури. В същото време простота на механизмите при тези комбайни подпомага обслужването и надеждността, характеристики, които са също толкова важни за по-малкия бизнес, колкото и за по-големите производители.“
 
Роторната технология - гаранция за висока ефективност
Инженерите на Case IH продължават да въвеждат своите подобрения, но залагайки на основния акцент за ефективност - технологията с един ротор, без да има нужда от сложните съчетания от вършачен барабан и сламотръс. Еднороторната конфигурация е най-добрият начин за постигане на надеждна, висока производителност, лесна жътва и минимално време, необходимо за приспособяване на машината от една реколта към друга.
 
3 нови модела комбайни в серията Axial Flow 150
Новата серия комбайните AxialFlow 150 включва моделите 5150, 6150 и 7150 Axial-Flow, които са оборудвани с двигатели FPT, съответно с номинална мощност  278, 333 и 380 к.с.
 
При флагманът на серията - Axial Flow 7150 максималната мощност на двигателя се увеличава автоматично до 460 к.с. в ситуации на повишено натоварване - при жътва в наклонен терен, при разтоварване в движение, при много гъст посев и др.
 
Двигателите използват патентованата от FPT патент Hi-eSCR система за селективна каталитична редукция на отработените газове, която води до по-добри икономии на гориво и премахва нуждата от скъпи DPF филтри. Дизеловият филтър изисква само периодично обслужване / почистване, което се случва автоматично, но може да бъде отложено да се извърши между събирането на реколтата или през дъждовни дни, като по този начин не нарушава хода на работата. Ако се изисква почистване по време на прибиране на реколтата, се дава предупреждение на оператора, който е в състояние да отложи процеса и да продължи жътвата, докато намери подходящо време.
 
По-широки предни гуми за по-малко утъпкване на почвата
В ъпгрейд от предходните модели от серия 140, новите модели комбайни Axial-Flow 150 могат да бъдат с гуми IF800 / 65 R32, за да се сведе до минимум утъпкването на почвата, разпределяйки теглото на комбайна върху по-широка зона. Комбайните Axial-Flow 150, оборудвани с тази опция, имат обща ширина, която не надвишава 3,5 м, което им позволява да пътуват лесно и безопасно по тесни пътища.
 
Нови VARICUT хедери за жътва за по-голяма производителност без загуби
Новите промени в гамата на зърнените хедери за комбайните Case IH Axial-Flow 150 и 250 включват нов модел с работна ширина 8.5 метра. Освен това всички хедери  имат нов дизайн на повдигачите, който се отличава с по-висок профил на повдигане, за подобрено подаване на зърнената реколта нагоре и далеч от повърхността с цел допълнително намаляване на риска от загуби.
 
Ново LED осветление за жътва през нощта
За да се гарантира, че нито работата, нито безопасността са компрометирани при работа през нощта, комбайните Axial-Flow от серия 150 и 250 вече могат да бъдат снабдени с LED осветление и фарове за дълги светлини за отлична видимост през нощта, което гарантира по-безопасно прибиране на реколтата и подобрено маневриране.
 
Европейските доставки на комбайни от серия Axial-Flow 150 ще започнат през март 2020 г.
 
Новостите за комбайните Case IH от серия Axial-Flow 250
Новото при комбайните от серията Axial-Flow 250 е опцията за по-голям капацитет на повдигане на наклонената камера, което позволява лесното управление на по-големи хедери за жътва. Новият капацитет е 6 000 кг, като е допълнен от усилено задвижване, за да се гарантира, че комбайнът може да работи отлично с хедери до 14 метра работен захват и до 18-редови хедери за царевица.
 
Новата серия комбайни Case IH Axial Flow 250 включва 3 модела - 7250, 8250 и 9250 с максимална мощност съответно: 498, 571 и 634 к.с., доставена от 6 цилиндрови двигатели FPT Cursor с Power Boost система за допълнителна мощност и AdBluе, за повече икономия на гориво и опазване на околната среда.
 
 
Една от основните характеристики, въведени при пускането на комбайните от серията Axial-Flow 250, е ​​автоматизацията AFS Harvest Command ™, която помага на оператора да постигне желания резултат от машината, като сам избира целеви настройки, като например целенасочено ниво на загуба, качество на зърното , фиксирана пропускателна способност или максимален капацитет, след това машината автоматично настройва необходимите елементи за постигане на желаната цел по време на жътвата.
 
Автоматизиран процес на жътвата - за отлични резултати
Благодарение на системата AFS Harvest Command, комбайните Case IH Axial-Flow серия 250 имат пълна синхронизация и адаптация на процеса на овършаване спрямо скоростта на движение и спрямо терена. Много от процесите се контролират автоматично от самата машина – това е постъпателна скорост, скорост на вентилатора, обороти на ротора, отвори на ситата. Това са едни от основните процеси, които по принцип оператора трябва да следи. В тази ситуация него го интересува  единствено да проследява просвета на контрата и съответно разтоварването на бункера. Всичко останало се покрива от системата за автоматизация и по този начин правим един оператор, първо - доста по-продуктивен и второ – много облекчен, след дългия жътвен работен ден.
 
Нова хидростатична трансмисия за по-лесно управление
Новата серия комбайни Axial Flow 250 е оборудвана с двустепенна трансмисия, която има режим “работа” и режим “транспорт”. По този начин не се налага спиране за превключване, особено в случаите на работа в наклон. Трансмисията се управлява чрез многофункционален регулатор на скоростта на ръкохватката, който поддържа зададената скорост в променящите се условия по време на жътва. Максималните съответни скорости в диапазон 1 и диапазон 2 са 18 км/ч и 40 км/ч, като по желание операторът може да зададе избрани максимални стойности за двата диапазона. Новата трансмисия включва и подобрен блокаж на диференциала и спирачна система с маслено охлаждане, в случаите при работа в силно неравни и натоварени терени.
 
Подобрена система за приемане, очистване и работа на ротора
Наклонената камера при новата серия комбайни има електро-хидравличен реверс и опция за система за улавяне на камъни. Роторната система при Axial Flow 250 вече е още по-ефективна благодарение на автоматизираната система AFS Harvest Command, която освен стандартните ръчни настройки и управление - дава възможност на оператора за автоматизиран контрол и достигане на отлична прецизност на почистването на зърното при запазване на оптимална скорост на работа и минимално натоварване на двигателя. На лице е електрическо настройване на контрите на ротора и автоматично управление на вентилатора. Освен това ситата са саморегулиращи се и имат 12% наклон компенсиращ стандартния. Камерата за качеството на зърното от своя страна отчита количеството материал различен от зърното и начупените зърна по време на транспортирането им към бункера. Тези параметри след това се използват за оптимизация на автоматичните настройки за овършаване и отсяване.
 
Подобрения в пакета за нарязване на слама X-tra Chop
С мисъл и съобразяване за следващата реколта и начинът на почвообработка и бъдеща сеитба, вградената сечка може да се използва за нарязване, когато е активна или за трансфериране на материала, при работа на откос. Възможни са четири различни режима на работа: стандартно нарязване, разпределяне на по-дълга слама и правене на откос, с или без плява. Сламата от ротора и плявата от почистващата система се миксират и разпределят равномерно, независимо от системата която се ползва. Независимо кой режим е избран, бързо и лесно може  да се превключи от нарязване към откос от кабината на комбайна.
 
Още основни акценти за моделите Axial Flow 7250 / 8250 / 9250 :
  • Обем на бункера за зърно - 11 100 л. / 14 400 л. / 14 400 л.
  • Скорост на разтоварване от шнека: 141 л/сек. / 159 л/сек. / 159 л/сек.
  • Обща площ на отсяване: 6.5 м2
 
Прецизна жътва с AFS Connect
Фабричната телематика AFS Connect, позволява двупосочен трансфер на файлове между комбайна и офис компютър чрез уеб портал. Всички комбайни от новата серия ще имат възможност за предварително оборудване с телематичен модул и антени за получаване на необходимите данни. Когато комбайнът е поръчан като телематичен, той ще бъде оборудван с модем. Всичко, което се изисква за пълната версия на телематиката, е допълнителен код за отключване. Модемът се инициализира от фабриката, докато абонаментът трябва да бъде закупен от местния дилър.


 
 
За повече информация и технически спецификации свързани със зърнокомбайните Case IH Axial Flow 150 и 250, можете да се свържете с  Тайтън Машинъри България на: кратък номер: *4040 ; office@titanmachinery.bg  ; https://titanmachinery.bg/
 
 
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG