Редакция на обява Добави обява

Case IH представи новия Quadtrac 715, новия Optum 340 CVXDrive и безпилотен Magnum (ВИДЕО)

23.10.2023 г.
1715
В живописна местност до Виена, Австрия, Case IH разкри своите най-нови модели в областта на селскостопанската техника. Събитието събра професионалисти и аграрни медии, за да представи пред-премиерно основно три впечатляващи машини: изцяло новият флагман сред тракторите - Case IH Quadtrac 715, големият универсален трактор Optum 340 CVXDrive, както и новият телескопичен товарач Farmlift с моделна година 2024.

Case IH Quadtrac 715 се отличава с изцяло новия си дизайн, излъчващ усещане за съвършенство и непреклонна мощ. Моделът идва с най-големият и мощен до момента двигател в тази серия: 16 литровия FPT Cursor, който има пикова мощност от 778 к.с. и двустепенна турбо система с междинно охлаждане, гарантираща бърза реакция при натоварване и тежки условия.Новият титан сред тракторите Case IH ще се предлага само във версия Quadtrac с гумено-верижно задвижване, без колесна версия, каквато беше Steiger, при предходните модели. Новата гумено-верижна система на Quadtrac е с 30.5 см.по-дълга от предходния модел и осигурява по-голямо сцепление и намалено уплътняване на почвата. 

По време на събитието, Дан Стюард, продуктов и маркетинг директор в Case IH заяви:

“Ние сме много горди с новия Quadtrac 715. Това е неговата европейска премиера. Това определено е най-големият трактор в момента на пазара. Ние имаме не само нов дизайн, но повече мощност, по-малко натиск върху почвата, отличен интерфейс в кабината с новият модул AFS Connect 1200 и изцяло новата система за онлайн свързаност и доклади за ефективност, наречена “Connect Room”. 


Case IH Quadtrac 715 разполага с най-новата 16-степенна трансмисия PowerDrive Powershift с автоматично управление на производителността (APM). Важно предимство е и обновената кабина с новия AFS Pro 1200 мултифункционален терминал, както и новата опция за добавяне на втори монитор, когато е необходимо. 

По време на събитието край Виена беше представен и новия Case IH Optum 340 CVXDrive с 6.7 литров двигател FPT, Stage V, който осигурява 340 к.с. мощност за всякакви агротехнически и транспортни задачи. 

Инженерите на Case IH са оборудвали новия Optum 340 CVXDrive с модернизирана трансмисия CVXDrive, която включва подобрения на хидростатичния модул и контролния софтуер, компонентите на задвижването, задния диференциал и задния ВОМ. Дан Стюард, продуктов и маркетинг директор в Case IH сподели няколко акцента и за новия Optum:

“Това е трактор, който отговаря на всички изисквания, които ние сме събирали от страна на клиентите в продължение на години. 
Постарахме се да съберем тази голяма мощност от 340 к.с. в сравнително компактни размери.”


За да се увеличи гъвкавостта и съвместимостта в ежедневните операции, стандартният ISOBUS Class 3 може да бъде надграден до новата система Tractor Implement Management (TIM), която представлява комуникационен протокол между трактор и прикачен инвентар, позволяващ автоматичен контрол на специфични функции на трактора, според машината, с която се работи.

Усъвършенстваният дизайн на кабината при Optum 340 включва новия ергономичен подлакътник Multicontroller, който поставя 95% от най-използваните функции на върха на пръстите на водача, много от които могат да се управляват и чрез сензорния екран. Ясен и лесен за използване, новият сензорен монитор AFS Pro 1200 с Bluetooth функционалност дава преглед на всички функции на трактора. Той помага на оператора да оптимизира производителността на двигателя, трансмисията, хидравликата и силоотводния вал, като същевременно управлява работата на инвентара.В рамките на пред-премиерното събитие, беше показан и най-новият телескопичен товарач на Case IH - Farmlift 742, който е с моделна година 2024 и е един от общо 7-те нови модела, които влизат в производство. Показаният товарач има капацитет от 4,2 тона при максимална товароподемност на височина до 7 метра. Налице са нови хидравлични функции и електро-хидравлично самонивелиране по време на работа. Новата серия Farmlift е с обновена кабина, нов работен дисплей и система за настройка на индивидуални функции според нуждите на оператора.

Една от най-важните новости, представена от Case IH по време на събитието край Виена бе технологията Connect Room, която позволява онлайн свързаност на всички машини в стопанството, както и със сервизните центрове на Case IH. Свързаните машини непрекъснато генерират данни, докато работят на полето и при нужда дават на оператора предупреждения, съвети за практическа работа с машината и полезни препоръки. Системата генерира и доклади за употребата, като помага на клиента да се увери, че неговите оператори използват машините правилно, ефективно и безопасно.

По време на събитието бе демонстриран и новия трактор Case IH Magnum 340 AFS в безпилотен режим на управление, с изцяло дистанционен контрол и отлична прецизност на полето, без да има нужда от оператор в кабината. В автономното управление, тракторът бе агрегатиран с култиватор Vaderstad TopDown 500 и показа отлични практически резултати. Това бе пример за част от визията на Case IH по отношение на автоматизациите в модерното земеделие.Всички нови модели и технологии от Case IH ще бъдат представени официално по време на международното изложение за селскостопанска техника - Агритехника 2023 в Хановер, Германия.

За повече информация относно новите серии и модели се обръщайте към Тайтън Машинъри България, официален вносител на CASE IH:
 
кратък номер: *4040
office@titanmachinery.bg   
https://titanmachinery.bg 
 

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG