Редакция на обява Добави обява

Claas Xerion 12.650 Terra Trac стана Трактор на годината 2024 в своя клас (ВИДЕО)

01.12.2023 г.
1157
Новият XERION 12.650 TERRA TRAC от CLAAS, който беше пуснат на пазара през лятото на 2023 г., получи престижната награда "Трактор на годината 2024". Това отличие бе присъдено от международното жури по време на Агритехника 2023, благодарение на впечатляващите характеристики на трактора, включително ефективност на тегленето, комфорт, свързаност и устойчивост, като така превъзхожда трима други конкуренти в основната категория на известната награда.

CLAAS е един от водещите технологични разработчици в областта на големите трактори в продължение на 25 години. Серията XERION12, новоразработена серия с мощности на двигателя до 653 к.с., беше пусната на пазара през лятото на 2023 г. Сред уникалните особености на машината са нейната концепция за ниска оборотна скорост 2.0, развиваща максимален въртящ момент до 3,100 Nm при 1,300 оборота на двигателя, непрекъснато променлива трансмисия CMATIC с максимална скорост от 40 км/ч, работна хидравлика с ниска скорост на двигателя с дебити до 537 л/мин, новоразработени триъгълни верижни пътеки TERRA TRAC и несравнима панорамна гледка от кабината с четири точки на окачване, която е с най-голямо пространство от всички премиум трактори.


XERION 12 серията, с водещия модел XERION 12.650 TERRA TRAC, е абсолютен специалист за тежки теглене във всички скоростни обхвати - независимо дали е пред култиватор, диск-брана, плуг, въздушен сеялка или ремарке. "Въпреки огромната мощ, която има на разположение, и своите масивни размери, XERION е много лесен за управление, благодарение на най-новото поколение на трансмисията CMATIC с непрекъснато променлива скорост (...) с четири механични диапазона и подпомогнато от системата за обучение-базирана помощ CEMOS и въвеждане на информация за оптимизиране на трансмисията, тягата и балансирането - с ясни предимства във вид на производителност и икономия на гориво", казва журито.Тази награда е най-високото признание в 25-ата годишнина на XERION. „Ефективността на тягата винаги е била заложена в ДНК-то на нашите трактори“, обяснява д-р Мартин фон Хойнинген-Хюене, главен технологичен директор на CLAAS Group, отговорен за отделите на Трактори и Инструменти. „XERION по-специално се отличава със своята концепция за задвижване на всички колела с безкомпромисно ефективна и земята пестяща многопасова трансмисия. С XERION 12 серията сме взели добре познатите силни страни, ценени от клиентите на XERION по целия свят, разработили сме ги още повече и ги съчетали с повече от 25 години опит в разработката и производството на TERRA TRAC в една силна, убедителна обща концепция. Фактът, че XERION, чието съществуване дължим лично на Хелмут Клаас, сега получава наградата TOTY за първи път в своята 25-годишна история на пазара, е голям успех за целия екип по разработката.“

Серията XERION 12 включва два модела, 12.590 и 12.650, които се произвеждат за глобалния пазар във версии TERRA TRAC и колесни TRAC в главния завод на CLAAS в Харзевинкел. Шестцилиндровите двигатели Mercedes-Benz с обем 15.6 литра са одобрени за работа с хидрогенирани растителни масла (HVO) - всички нови машини също се пълнят първоначално в завода с устойчивото гориво, произведено от отпадъци и остатъчни материали.

Най-съвременните функции на борда и извън борда за цифровото земеделие не само позволяват автоматизирано управление, контрол на секциите, променлива скорост и автоматична документация, но също така и оптимизация на производителността на машините и процесите с CEMOS. От края на 2024 г. серията XERION 12 ще бъде още по-свързана благодарение на новия CLAAS connect, който ще осигури основата за по-нататъшно развитие към висока автоматизация на работните процеси и дори автономност.
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG