Редакция на обява Добави обява

Claas и Carraro Group подписаха ново стратегическо партньорство

10.02.2022 г.
2238
CLAAS и Carraro Group допълнително разширяват своето дългогодишно сътрудничество след подписването на ново стратегическо споразумение вчера в централата на Carraro Group в Камподарсего (Падуа, Италия). 

В допълнение към разработването и производството на специални и компактни трактори (Carraro Group произвежда лозаро-овощарските трактори на Claas от серията Nexos, StageV)  и доставката на носещи оси (мостове)  и компоненти за трактори, сътрудничеството ще включва и взаимен трансфер на знания и обмен на умения в областта на човешките ресурси и най-добрите практики в устойчивостта.CLAAS и Carraro Group могат да погледнат назад към десетилетия на сътрудничество. В допълнение към доставката на оси и компоненти, например предната ос за трактори ARION 400, произведени в Льо Ман, след като CLAAS пое Renault Agriculture през 2003 г., партньорството включва също разработването и производството на трактори за лозя и овощни градини, както и компактни трактори.

Двете семейни компании вече положиха основата за по-нататъшен растеж и от двете страни като част от стратегическо споразумение. Това прави Carraro Group третата компания, с която CLAAS е сключила стратегическо партньорство – и първата извън Германия.„Ясна краткосрочна и средносрочна цел на нашия ангажимент е да увеличим продажбите и пазарния дял в сегментите на специалните и компактните трактори“, обяснява изпълнителният директор на CLAAS Томас Бьок.

„За да постигнем целите си, ние инвестираме заедно в нови разработки, но също и в компетенции и умения на нашите служители и трансфери на ноу-хау.“  допълва Катрина Клаас-Мюлхойзер, председател на комитета на акционерите.

Едва през ноември 2021 г. CLAAS представи модернизираната серия трактори NEXOS, произведена от Carraro Group със стандарт за емисии Stage V и множество нови технологии и характеристики на оборудването. Въз основа на още по-тясното сътрудничество, през 2022 г. ще последват нови модели трактори – включително пускането на пазара на SIMA, което ще се проведе в Париж от 6 до 10 ноември.
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG