Редакция на обява Добави обява

Claas инвестира допълнително в стартъпа AgXeed и започва съвместни търговски дейности

23.06.2022 г.
2147
Немския производител на комбайни, трактори и агротехника - Claas, обяви, че засилва сътрудничеството си с хай-тек иноватора AgXeed и започва първоначални търговски дейности.

CLAAS увеличи участието си с AgXeed B.V., като участва в кръга на финансиране от Серия А на холандския стартъп. Освен това беше инициирано първо сътрудничество за дистрибуция и обслужване с CLAAS Vertriebsgesellschaft mbH (CLAAS Distribution) със седалище в Херцеброк-Клархолц, Германия.

След първите успешни съвместни проекти CLAAS засилва по-нататъшното си сътрудничество с холандския стартъп AgXeed за разработване и комерсиализация на автономни селскостопански машини. За тази цел CLAAS, чрез своята инвестиционна компания Seed Green Innovations GmbH, участва в кръга на финансиране от Серия А на компанията заедно с инвеститора за рисков капитал Amathaon Capital от Мюнхен и компания от AMAZONE Group, базирана в Hasbergen-Gaste, Германия. Като инвестиционна компания в CLAAS Group, Seed Green Innovations GmbH подкрепя иновативни компании, които искат да играят ключова роля в оформянето на бъдещето на селското стопанство и им дава достъп до CLAAS.

вижте още: обяви за комбайни Claas

Сътрудничеството между CLAAS и AgXeed беше установено след първата инвестиция през пролетта на 2021 г. и оттогава непрекъснато се разширява. С последващата инвестиция CLAAS осигурява по-нататъшен достъп до иновативни технологии за автономни селскостопански машини. В същото време AgXeed се възползва от международната мрежа и експертния опит на CLAAS Group в много области, от разработка до продажби и обслужване. Например CLAAS Vertriebsgesellschaft mbH (CVG) подписа споразумение за дистрибуция с AgXeed през май. След това от лятото на 2022 г. избрани дилъри на CLAAS в Германия и Швейцария ще станат дистрибуторски и сервизни партньори на AgXeed.В допълнение към продажбата на AgBots, ще бъдат налични и модели под наем, които трябва да улеснят клиентите да започнат с автономната селскостопанска технология и да позволят обширно тестване в собствените им оперативни структури. За тази цел CVG вече включи два AgBot в портфолиото на FIRST CLAAS RENTAL.

Холандската стартираща компания AgXeed предлага интелигентна, устойчива и напълно автономна земеделска система с мащабируем хардуер, инструменти за виртуално планиране и изчерпателни модели на данни, което я прави една от водещите компании в тези области в Европа днес. След като верижната версия с мощност 115 kW (154 к.с.) беше представена през 2020 г., през 2021 г. последва триколесен AgBot за овощни градини и лозя, към който наскоро се присъедини и четириколесният AgBot, и двете от които са 55 kW (74 к.с.). Всички превозни средства са дизел-електрически. Заедно с CLAAS и другите партньори Amazone и Amathaon, AgXeed възнамерява да ускори допълнително разработването на ефективни и холистични решения за земеделски процеси през следващите години.

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG