Редакция на обява Добави обява

Claas почти спира производството си заради разпространението на COVID 19

23.03.2020 г.
2574
Продължаващото разпространение на коронавируса COVID19 и увеличаващите се ограничения във веригата на доставки накараха немския производител на комбайни CLAAS да намали драстично серийното производство в завода си в Harsewinkel.

Първоначално ограничението се очаква да бъде за три седмици до 17-и април. Докато много национални и международни представителства на CLAAS продължават все още да работят, производството във Франция вече беше намалено през изминалата седмица.

"Въпросът сега е да организираме контролирано намаляване на серийното производство в социално приемлив план и да съберем всички сили за непосредствените задачи “, заявиТомас Бьок, изпълнителен директор на CLAAS.В момента се съставя споразумение за работа в кратки срокове и за краткосрочно обезщетение със служителите в завода и се започва контролираното намаляване на серийното производство.

„Към момента положението може да се подсигури от наличните на склад нови и употребявани машини, които се предлагат при нашите дилъри ”, заяви още Бьок.

На фона на информацията, че Claas минимизира производствените си мощности, дойде новината, че Kubota преустановява напълно производството на трактори в Европа. Няколко стотин фамилни предприятия за земеделска техника, главно за овощарство и лозарство в Италия - също обявиха, че спират производство за неопределено време, заради разпространението на коронавирус. Спряно е и производството на почти всички марки италиански трактори, както и производството на комбайни Massey Ferguson, Challenger и Laverda в завода на AGCO в Северна Италия, която е най-засегната от разпространението на COVID 19.

© 2020 Agrosalon.BG

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG