Редакция на обява Добави обява

Claas показа новата автоматична система Cemos Auto Header - първа стъпка към автономни комбайни

26.06.2022 г.
2389
Claas показа на DLG Fieldays - новата автоматична система Cemos Auto Header. Тази иновативна система вече автоматично се адаптира към условията на вършитба в ожънвания блок и не е необходима никаква ръчна намеса. Масата може да се регулира точно до правилната дължина и макарата на хедера да се потапя под точно правилния ъгъл, осигурявайки равномерен поток на реколтата и подобрявайки вършитбата. 

Според експерти в аграрния бизнес, тази иновация от Claas е първа стъпка към преминаване към изцяло автономни комбайни. Системата получи сребърен медал на Агритехника 2022 (дигитално), а също привлече внимание по време на преминалите преди дни DLG открити дни на полето.

Rostselmash представи безпилотен комбайн от серията TORUM​

Кое е новото при автоматичната система Cemos Auto Header на CLAAS?

Лазерът е позициониран върху кабината на комбайна и записва височината на реколтата. Технологията за управление след това регулира височината на работа на макарата към променящите се височини на реколтата. Автоматичната заглавка използва стартовата настройка на водача като отправна точка за вариация.Намаляване на загубата на реколта по време на прибиране на реколтата
С тази техника Claas иска да намали загубата на зърно по време на прибиране на реколтата. Според производителя положението на макарата често не е съобразено с условията на културата по време на прибиране на реколтата. Освен това дължината на масата за рязане, която понякога е хидравлично регулируема, често не е настроена спрямо дължината на културата. Резултатът е неравномерен поток на реколтата и като цяло по-бавна и некачествена жътва.

Автоматично прибиране на реколтата
Подобно на много други производители, Claas очаква селскостопанската техника да става все по-автоматизирана. Следователно системата Cemos Auto Header е важна стъпка към тази цел.

Системата работи по следния начин: водачът на комбайна задава дълбочината и разстоянието на макарата. Ако височината на реколтата се промени, Cemos Auto Header автоматично регулира настройките на комбайна. Лазерът разпознава междуредията. Когато комбайнът пристигне на края на блока за ожънване, системата също така автоматично сваля макарата и прибира дори последното зърно.

Свързани статии

Rostselmash представи безпилотен комбайн от серията TORUM
Rostselmash представи безпилотен комбайн от серията TORUM. Руската компания - лидер в производството на модерни зърнокомбайни демонстрира възможностите на новия комбайн TORUM, оборудван с автопилот.
29.06.2020 г.
3544
Кое прави комбайн ROSTSELMASH TORUM 770 най-подходящ за оризовите полета? (ВИДЕО)
Оптиком ООД има сериозен опит в продажбите и сервизирането на сломотръсни комбайни за ориз и са категорични, че ROSTSELMASH TORUM 770 се различава значително, от това, което в момента се предлага на пазара, по отношение прибирането на реколтата от ориз
10.01.2022 г.
7813
Най-добрият сред оризокомбайните - Rostselmash Torum 770 с 4х4 за жътва на ориз(ВИДЕО)
Оптиком ООД има сериозен опит в продажбите и сервизирането на сломотръсни комбайни за ориз и са категорични, че ROSTSELMASH TORUM 770 се различава значително, от това, което в момента се предлага на пазара, по отношение прибирането на реколтата от ориз
06.12.2021 г.
8502
Зърнопроизводители масово преминават на японски GPS навигации TOPCON без скрити такси
Зърнопроизводители масово преминават на японски GPS навигации TOPCON без скрити такси.  Все повече земеделци избират да инсталират на своите трактори и комбайни - японските GPS навигации TOPCON - не само заради върховото японско качество.
30.09.2020 г.
3224
Видео ревю
Rostselmash показа безпилотен комбайн
Rostselmash представи първия си изцяло безпилотен #комбайн. Новата технология позволява управлението на комбайна да се извършва дистанционно, без да е нужно присъствие на оператор в кабината. Комбайнът се движи по предварително зададена траектория, придържайки се към дадения блок с точност 10 см. Комбайнът изпраща данни до сървър, включващи обема на добива, влажност на зърното и хода на жътвата във всеки отделен земеделски блок.
07.01.2021 г.
3098
Как да подготвим комбайна за жътва? (ВИДЕО)
Какво е важно да направим преди сезона на жътвата, за да подготвим комбайнът за безаварийна работа. Agrosalon.BG съвместно с Оптиком ООД подготви за вас видео с основните стъпки, които да следвате при сервизиране на вашия комбайн
01.04.2019 г.
14553
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG