Редакция на обява Добави обява

Claas представи най-новата си серия комбайни - EVION, които заместват Avero и Tucano

10.08.2023 г.
1412
Claas представи най-новата си серия комбайни - EVION. Новите модели са оборудвани с модерни шестцилиндрови двигатели Cummins и контролен модул CEMIS 700. С тази компактна машина CLAAS поставя нов стандарт по отношение на производителност, удобство, гъвкавост и издръжливост в този клас комбайни. EVION CLASSIC е идеален за семейни ферми, както и за средни по размер зърнопроизводствени стопанства.

С появата на EVION, CLAAS завърши реструктурирането на цялата си гама комбайни, започнало през 2019 г. с LEXION. EVION се явява наследник на по-старите модели AVERO и TUCANO.

"EVION е изключително важен продукт за CLAAS", споделя изпълнителният директор на компанията, Jan-Hendrik Mohr. Той добавя, че новите модели са създадени да отговорят на нуждите на по-малките ферми, които искат собствено, а не наемно оборудване за жътва на зърно. Темата на рекламната кампания за EVION е "Семейството има значение", като тя подчертава значимостта на семейните ферми и позицията на CLAAS като най-голямата семейно-собствена компания за селскостопанска техника в света.

Технологията на EVION е базирана на модулна система, използвана за почти 40 версии на LEXION и TRION. Комбайнът EVION CLASSIC се отличава с висока производителност и отлично качество на зърното благодарение на своята уникална технология. Друг важен фактор за надеждността на операцията е базираният на сензори мониторинг на потока от култури в роторите. В случай на проблеми, операторът получава предупреждение чрез звуков сигнал и визуално съобщение на дисплея CEMIS 700.Въпреки компактните размери на EVION, екипът разработчици успява да внедри изключително ефикасна система за почистване. Ситото функционира с горния и долния слой, движещи се в противоположни посоки, като цялостната площ на ситото е 4.80 m2. Дизайнът на ситото, който разполага с оптимизирани отвори, вече се е доказал в моделите LEXION и TRION при различни условия на работа. В допълнение към електрическата настройка на ситото, стандартното оборудване на всички модели EVION включва система за измерване на загубите. Скоростта на радиалния вентилатор се регулира от кабината и може да бъде контролирана автоматично с допълнителната функция AUTO SLOPE при жътва на наклон. Прозорец за преглед позволява на оператора да наблюдава резултатите удобно от своето място. На разположение е и 3D система за почистване, която може да компенсира страничен наклон до 20% при жътва на склон.

Големи бункери за зърно и мощни елеватори
Бункерът за зърно, разположен зад кабината, има вместимост от 5,600 л за EVION 410 и 6,500 л за EVION 430. Сензорите предупреждават оператора, когато нивото на запълване достигне 70% и след това 100%. Освен тази функция, голям прозорец на бункера за зърно позволява на оператора да има пряк и обширен поглед върху нивото на запълване и качеството на зърното. При разтоварване, всички три модела EVION се възползват от диаметъра на 330 мм на шнека за разтоварване на зърно и резултатната скорост на разтоварване от 90 литра в секунда. Това означава, че процесът на разтоварване може да бъде завършен за 1 до 1,5 минути. Ъгълът на въртене на шнека за разтоварване гарантира, че операторът винаги има перфектен изглед към процеса на разтоварване. Като опция е наличен и поворен накрайник за разтоварване, който осигурява висока прецизност на контрола на потока от зърно към превозното средство.
Друг силен аргумент в полза на моделите EVION е асансьорът за зърно, който разполага с увеличена преносима мощност от 34 л/с.Основни предимства на зърнокомбайна EVION:
 • Три модела с мощност на двигателя от 204 до 258 к.с
 • CLASSIC базова версия предимно за вършитба на зърно
 • MAXI версия за по-добра производителност при царевични и бобови култури
 • Пакети на оборудване TREND и BUSINESS с богат набор от допълнителни функции
 • Използване на доказани компоненти от TRION и LEXION
 • Еднобарабанен вършачен механизъм с голям, 600 мм вършачен барабан и широчина на наклонената камера от 1420 мм
 • MULTICROP вършачна контра с 0,95 м2 площ
 • Пет дълги сламотръса оптимизирани да поддържат потока на културите и площ за сепарация от 6,25 м2
 • Допълнителен активен мониторинг на потока на културите с CEMOS AUTO CROP FLOW
 • Високоефективно очистване с 4,80 м2 площ на ситата; измерване на загубите и електрическо регулиране на ситата като стандарт
 • Капацитет на бункера за зърно до 8000 л и бързо разтоварване с 90 л./сек.
 • Високопроизводителен зърнен елеватор с дебит 34 л./сек.
 • Сечка с 52 или 72 ножа; по избор с радиален разпределител за плява
 • Висок въртящ момент при ниски обороти от шестцилиндровия двигател Cummins
 • DYNAMIC POWER управление на двигателя за икономия на гориво до 10 процента
 • 3-степенно хидростатично задвижване
 • Защита на почвата с диаметър на гумите до 1,85 м отпред и максимум 1,50 м отзад
 • Просторна кабина с автоматичен климатроник, седалка с въздушно окачване и ергономичен контролен подлакътник, включително CEMIS 700 и CMOTION
 • Пакет LED осветление за перфектно вечерно/нощно осветяване на работната зона
 • CEMIS 700 с управление на задачите и диференцирано регистриране на разхода на гориво
 • Опростена поддръжка чрез три точки за свързване на компресора, LED осветление за поддръжка и отличен достъп навсякъде.

Свързани статии

Claas инвестира допълнително в стартъпа AgXeed и започва съвместни търговски дейности
Немския производител на комбайни, трактори и агротехника - Claas, обяви, че засилва сътрудничеството си с хай-тек иноватора AgXeed и започва първоначални търговски дейности.
23.06.2022 г.
2136
Claas представи новата серия трактори AXION 900 Stage V със CEMOS и CTIC
Серията големи трактори AXION 900 на CLAAS е известна с тези три основни качества още от старта си през 2011 година. С ниво на емисии Stage V първата интерактивна и в същото време водеща помощна система CEMOS вече се комбинира с фабрично монтираната система за контрол на налягането в гумите CTIC. Така мощността и интелигентността се съчетават на най-високо ниво.
27.10.2020 г.
2282
Claas представи 14 нови модела комбайни от серията Lexion (СНИМКИ+ВИДЕО)
Claas представи 14 изцяло нови модела зърнокомбайни от серията Lexion. На 1-и Август Claas представи дългоочакваните нови модели, които излизат на европейския пазар за комбайни с цел да отговорят на всички модерни търсения от страна на зърнопроизводителите
03.08.2019 г.
12863
Claas отчете рекорден оборот от 4.9 млрд. евро, очаква още по-голям ръст през 2023
CLAAS, един от водещите световни производители на комбайни, трактори и агротехника, успя да увеличи продажбите си с 2,7% до нов връх от 4,9 милиарда евро (предходната година: 4,8 милиарда евро) на фона на трудните общи условия на финансовата 2022 г. и да продължи извънредния ръст от предходната година.
19.12.2022 г.
2431
Падат продажбите на трактори Claas в Германия
Падат продажбите на трактори Claas в Германия сочат официални статистически данни за развитието на пазара на трактори, предоставени от Германския орган за транспорт на моторни превозни средства (KBA) и Асоциацията на машиностроителната индустрия (VDMA).
28.01.2020 г.
3591
Claas представи новият ISOBUS терминал CEMIS 700
Claas представи новият ISOBUS терминал CEMIS 700, Който влиза в серийно производство и вграждане в машини на немския производител Claas.
29.06.2020 г.
2329
CLAAS въвежда двигатели Deere Power Systems - Stage V от юли 2020
През юли 2020 г. CLAAS ще въведе етап V на емисиите на отработени газове в три модела от серията TORION от средния клас. В светлината на това ключовите области на задвижването, кинематиката за повдигане и кабината ще бъдат преразгледани. В допълнение, шестцилиндровият силов агрегат в TORION 1511 ще осигурява значително повече мощност.
29.06.2020 г.
2319
Тракторите Claas Axion 800 минават на двигатели Stage V
Claas оборидва всички модели от серията AXION 800 с двигатели FPT (Fiat Power Train - част от CNH - производителят на Case IH, New Holland и Steyr), използвани от петте моделни гами, остават същите, като се увеличават от 205 к.с. за AXION 800 до 295 к.с. за AXION 870, но като част от преминаването към етап V има леко увеличение на кривата на въртящия момент, т.е. операторите могат да разчитат на по-голяма мощност при по-нисък въртящ момент.
12.08.2020 г.
2689
Claas и Carraro Group подписаха ново стратегическо партньорство
В допълнение към разработването и производството на специални и компактни трактори (Carraro Group произвежда лозаро-овощарските трактори на Claas от серията Nexos, StageV)  и доставката на носещи оси (мостове)  и компоненти за трактори, сътрудничеството ще включва и взаимен трансфер на знания и обмен на умения в областта на човешките ресурси и най-добрите практики в устойчивостта.
10.02.2022 г.
2233
Claas представи новата серия среден клас комбайни - TRION
Claas представи новата серия среден клас комбайни - TRION. С пускането на 20 нови модела от серията TRION, CLAAS прави още една стъпка в инициативата си за пълно обновяване на почти цялата си гама за комбайни - процес, който отне само две години.
09.08.2021 г.
3318
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG