Редакция на обява Добави обява

Claas представиха революционна сечка за царевица, вградена в хедер за жътва (СНИМКИ)

24.08.2022 г.
3196
CLAAS представи новата система CORIO STUBLE CRACKER за ефективна и ефикасна борба с растителните остатъци след жътва и по-бързо разграждане на царевичните стърнища. Благодарение на интегрирания мулчер за стърнища се спестява една следваща операция, което пести гориво, време и човешки ресурси.

Борбата с широко разпространения неприятел - Европейския царевичен (стъблен) пробивач изисква високо ниво на механични мерки. След жътвата на царевицата често са необходими допълнителни операции с фреза, ножов валяк или други комбинации за обработка на почвата, за да се унищожат ефективно стърнищата и по този начин да се предотврати презимуването на ларвите на житния пробивач. Чрез CORIO STUBLE CRACKER, CLAAS вече интегрира за първи път компактна машина за трошене на стърнища и царевични стебла, което спестява допълнителна работа и намалява разхода на гориво в сравнение с конвенционалното мулчиране.

Интелигентно и компактно интегриран
STUBLE CRACKER работи с една въртяща се плоча на ред, която е оборудвана с два масивни, специално разработени и покрити чука. Те смачкват и снаждат всякакви стърнища под първото междувъзлие много ефективно. Благодарение на покритието могат да се постигнат дълги експлоатационни времена с ниски времена за настройка и разходи за поддръжка.Два ротора са прикрепени към рамката чрез триточкова връзка, така че е възможно отлично триизмерно проследяване на земята. Плъзгащата плоча осигурява постоянно разстояние между цепките и земята при всякакви условия, което намалява износването и осигурява постоянно високо качество на работа. Роторите работят със скорост 1200 об/мин и се задвижват механично по двойки чрез кардан. Храпов съединител ефективно предпазва зъбните колела от претоварване и контакт с препятствия като тежки камъни.Благодарение на мониторинга на скоростта на роторите, водачът получава съобщение за грешка в CEBIS, ако има риск от блокиране. В допълнение, роторните модули се повдигат автоматично от два хидравлични цилиндъра, ако има риск от претоварване или ако влязат в контакт с по-големи чужди предмети.

Мулчиращите модули се повдигат автоматично при движение на заден ход и при повдигане на хедера за жътва.

Изисквания за ниска мощност и минимален разход на гориво
Вътрешните сравнения показаха необходимата допълнителна мощност от 3 kW на ред, т.е. около 25 kW в осемредовия CORIO 875 FC STUBLE CRACKER, който се предлага от 2023 г. в ограничена предварителна серия. При използване на STUBLE CRACKER разходът на гориво се увеличава само леко с около 2 l/ha. По този начин CORIO STUBLE CRACKER работи по-ефективно от отделния процес с последваща операция по мулчиране, особено след като чистата енергия за движение на превозното средство е изключена от общото изчисление. Проучванията на Университета за приложни науки Weihenstephan-Triesdorf потвърждават тези измервания. Като част от студентски изследователски проект през 2021 г. те демонстрираха икономии на гориво от 30 процента и 50 процента намаление на труда в сравнение с допълнителен процес с отделна операция по мулчиране. В допълнение, използването на CORIO STUBLE CRACKER намалява риска от инфекция с Fusarium, тъй като стърнищата загниват по-бързо и по-ефективно след следващата обработка на почвата.

При транспортиране по пътищата крекерите се повдигат хидравлично и следователно са по-компактни върху основната рама, което означава, че видимостта по време на транспортиране по пътищата е само леко ограничена. С осемредовия CORIO 875 FC, STUBLE CRACKER увеличава теглото с около 400 kg.


Свързани статии

Claas инвестира допълнително в стартъпа AgXeed и започва съвместни търговски дейности
Немския производител на комбайни, трактори и агротехника - Claas, обяви, че засилва сътрудничеството си с хай-тек иноватора AgXeed и започва първоначални търговски дейности.
23.06.2022 г.
2144
Claas представи новата серия трактори AXION 900 Stage V със CEMOS и CTIC
Серията големи трактори AXION 900 на CLAAS е известна с тези три основни качества още от старта си през 2011 година. С ниво на емисии Stage V първата интерактивна и в същото време водеща помощна система CEMOS вече се комбинира с фабрично монтираната система за контрол на налягането в гумите CTIC. Така мощността и интелигентността се съчетават на най-високо ниво.
27.10.2020 г.
2293
Claas представи 14 нови модела комбайни от серията Lexion (СНИМКИ+ВИДЕО)
Claas представи 14 изцяло нови модела зърнокомбайни от серията Lexion. На 1-и Август Claas представи дългоочакваните нови модели, които излизат на европейския пазар за комбайни с цел да отговорят на всички модерни търсения от страна на зърнопроизводителите
03.08.2019 г.
12878
Падат продажбите на трактори Claas в Германия
Падат продажбите на трактори Claas в Германия сочат официални статистически данни за развитието на пазара на трактори, предоставени от Германския орган за транспорт на моторни превозни средства (KBA) и Асоциацията на машиностроителната индустрия (VDMA).
28.01.2020 г.
3602
Claas представи новият ISOBUS терминал CEMIS 700
Claas представи новият ISOBUS терминал CEMIS 700, Който влиза в серийно производство и вграждане в машини на немския производител Claas.
29.06.2020 г.
2336
CLAAS въвежда двигатели Deere Power Systems - Stage V от юли 2020
През юли 2020 г. CLAAS ще въведе етап V на емисиите на отработени газове в три модела от серията TORION от средния клас. В светлината на това ключовите области на задвижването, кинематиката за повдигане и кабината ще бъдат преразгледани. В допълнение, шестцилиндровият силов агрегат в TORION 1511 ще осигурява значително повече мощност.
29.06.2020 г.
2325
Тракторите Claas Axion 800 минават на двигатели Stage V
Claas оборидва всички модели от серията AXION 800 с двигатели FPT (Fiat Power Train - част от CNH - производителят на Case IH, New Holland и Steyr), използвани от петте моделни гами, остават същите, като се увеличават от 205 к.с. за AXION 800 до 295 к.с. за AXION 870, но като част от преминаването към етап V има леко увеличение на кривата на въртящия момент, т.е. операторите могат да разчитат на по-голяма мощност при по-нисък въртящ момент.
12.08.2020 г.
2706
Claas и Carraro Group подписаха ново стратегическо партньорство
В допълнение към разработването и производството на специални и компактни трактори (Carraro Group произвежда лозаро-овощарските трактори на Claas от серията Nexos, StageV)  и доставката на носещи оси (мостове)  и компоненти за трактори, сътрудничеството ще включва и взаимен трансфер на знания и обмен на умения в областта на човешките ресурси и най-добрите практики в устойчивостта.
10.02.2022 г.
2237
Claas представи новата серия среден клас комбайни - TRION
Claas представи новата серия среден клас комбайни - TRION. С пускането на 20 нови модела от серията TRION, CLAAS прави още една стъпка в инициативата си за пълно обновяване на почти цялата си гама за комбайни - процес, който отне само две години.
09.08.2021 г.
3334
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG