Редакция на обява Добави обява

Claas представя нова серия трактори AXION 900 Stage V в комбинация със CEMOS и CTIC

27.10.2020 г.
14478
По-умен и по-ефективен от всякога: Claas AXION 900 Stage V с CEMOS и CTIC

Серията големи трактори AXION 900 на CLAAS е известна с тези три основни качества още от старта си през 2011 година. С ниво на емисии Stage V първата интерактивна и в същото време водеща помощна система CEMOS вече се комбинира с фабрично монтираната система за контрол на налягането в гумите CTIC. Така мощността и интелигентността се съчетават на най-високо ниво.
 
Ефективно почистване на отработените газове, постоянна мощност

Моделите Stage V на Claas AXION 900 и Claas AXION 900 TERRA TRAC залагат на утвърдилия се 8,7-литров шестцилиндров  двигател Cursor 9 на FPT. Почистването на отработените газове се извършва от SCRoF система с впръскване на AdBlue и увеличени филтриращи и реакционни повърхности. Както и преди, рециркулация на отработените газове може да се управлява. При 1800 оборота в минута агрегатът има максимална мощност от 325 до 445 к.с. в зависимост от модела, като с доказаната концепция за нисък въртящ момент на CLAAS върховият въртящ момент от 1600 до 1860 Nm вече си се постига само при 1400 об./мин. Когато е необходимо, пълната мощност е на разположение за всякакви операции, благодарение на неизползването на Boost.Надеждната и ефективна безстепенна предавателна кутия CMATIC също гарантира, че пълният въртящ момент може да бъде предаван при всички скорости - от 0,05 до 50 км/ч. Благодарение на четирите автоматично сменяни механични диапазона се постига висока обща ефективност, максималната скорост от 50 или 40 км/ч може да бъде постигната със спестяващите дизелово гориво 1470 до 1400 оборота в минута. Оборотите на празен ход са снижени до 650 оборота в минута. Водачът може да избира измежду три режима на движение и работата, която трябва да се извърши.
 
Максимална тяга както с колела, така и с вериги

Още от 2017 г. насам Claas AXION 900 може да задвижва до 44-инчови колела на задния мост. Заедно с дългото междуосие от 3,15 м това винаги е водило до отлично предаване на мощност към терена. Стандартно, предният и задният мост са проектирани за работа с двойни колела. Ново е фабричното предварително оборудване за системи за контрол на налягането в гумите CTIC на CLAAS. С помощта на допълнителния компресор CTIC 2800 с дебит на въздушния поток от 2800 л/мин, вътрешното налягане в гумите може бързо да се регулира спрямо трактора и - с подходящото оборудване - прикачените устройства. Управлението е напълно съвместимо с ISOBUS и по този начин е интегрирано в терминала CEBIS на AXION 900. При желание, прикачните инвентари с ISOBUS могат да се управляват и контролират чрез терминала S10. Бутоните F могат да бъдат свободно и индивидуално използвани за функциите на трактора и машината.

Благодарение на статичното разпределение на теглото 50/50 и собственото тегло от 12,5 т, допълнително баластиране е необходимо само при тежки теглителни работи. При транспортни дейности AXION 900 винаги дава усещане за сигурност на шофиране на всякакъв терен, дори без баласт. Максимално допустимото тегло е 18 т.

Серията от пет модела колесни машини се допълва от Claas AXION 930 TERRA TRAC и Claas AXION 960 TERRA TRAC, които бяха пуснати на пазара през 2018 г. и сега също отговарят на стандарта за емисии Stage V. Като първи в света полуверижни големи трактори с пълно окачване те се представят много добре на полето, в пасища и на пътя като съчетават предимствата на изцяло верижните и стандартните трактори. Универсалният спектър на приложение на най-леките трактори с верижен ходов механизъм в този мощностен клас варира от тежка и средно натоварена обработка на почвата през работа със сеялки и прибиране на реколтата с ремаркета за претоварване до специални приложения като маркучи за течен тор. Благодарение на активната намеса на кормилото, в честотата на въртене на веригата е възможен едновременно рязък и щадящ почвата завой, както и обръщане без изхвърляне на почва. При собствено тегло от 16,5 т максимално допустимото общо тегло е 22 т - дори при движение на пътя с максимална скорост до 40 км/ч. Външната ширина от 3 метра не се надвишава дори при най-широките вериги от 890 мм, което улеснява регистрацията и пътуването по обществените пътища.
 
Повече интелигентност и ефективност благодарение на CEMOS: за първи път с контрол на налягането в гумите CTIC

Като опция Claas AXION 900* имат CEMOS, който беше представен през 2018 г. и се предлага и в серията Claas AXION 800. Тя се предлага като опция в оборудването CEBIS за всички колесни трактори AXION 900 и като първата интерактивна и самообучаваща се система за помощ на водача и оптимизиране на машината при тракторите позволява значително подобряване на ефективността в сравнение с ръчната настройка на трактора и прикачения инвентар.

Първият практически опит показва икономия в потреблението на дизел в двуцифрения диапазон при обработка на почвата или увеличаване на резултатите при площите от подобен порядък. Също така е възможно да се оптимизират и двете целеви стойности. CEMOS отчита не само специфичните за трактора параметри като баластиране и натоварване на двигателя, но също така и данни за инвентара като увеличаване на тягата. Освен това благодарение на данните, съхранявани в асистента на плуга, е възможно да се оптимизира настройката за множество видове плугове.

Колесните трактори Claas AXION 900 със Stage V са и първите трактори, които комбинират CEMOS с фабрично произведената система за контрол на налягането в гумите CTIC. В резултат на това, за първи път е възможно интелигентно и динамично регулиране на вътрешното налягане в гумите по време на работа, и то в оптимална координация с останалите вече споменати.
 
AXION 950 410 к.с. 1.820 Nm CMATIC/
ZF TMG 45
50 км/ч 18 т
AXION 960 445 к.с. 1.860 Nm CMATIC/
ZF TMG
45
50 км/ч 18 т
AXION 930
TERRA 
TRAC
355 к.с. 1.695 Nm CMATIC/
ZF TMG 45
40 км/ч 22 т
AXION 960
TERRA
TRAC
445 к.с. 1.960 Nm CMATIC/
ZF TMG 45
40 км/ч 22 т

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG