Редакция на обява Добави обява

Continental отбелязва 90 години от първата тракторна гума в Европа

04.12.2018 г.
10105
Технологичната компания Continental отбелязва значително постижение тази година: преди точно 90 години германската компания представи първата тракторна гума в Европа. Поставеното с една идея начало през 1928 година доведе през следващите десетилетия до успешните и иновативни T2 и T4 през 20-те и 30-те години и известната AS гума през 1955-а. Днес компанията продължава да създава иновации чрез своите премиум радиални гуми с технологиите N.flex каркас, D.fine ребра и специален дизайн на бордовете.

„През изминалите 90 години ние непрекъснато доказвахме, че земеделските стопани по света могат да разчитат на Continental като свой партньор, който им предлага иновативни и ефикасни решения.“, отбеляза Ено Щратен, директор на Специализирани гуми в Continental.
„Мега тенденциите като дигитализация, свързаност и автоматизация значително променят както земеделския сектор и ежедневната работа на фермерите, така и производителността на земеделското оборудване, за което подходящите гуми играят важна роля. Поради тази причина, ще продължим нашата работа за да развиваме и разширяваме портфолиото ни от гуми за земеделски производители.“

Историята на специализираните гуми за селско стопанство започва през 1928 година, когато Continental представят първите пневматични гуми за трактор в Европа T2. Само след четири години те пускат T3 AS, която впечатлява със своя иновативен протектор и теглителни способности. През 1938 Continental отново революционизира индустрията като решава да не свързва отделните елементи на протектора в своята T4 AS. От тогава до днес, елементите на протектора са разделени в централната част на гумата, което допринася за по-голяма теглителна сила. В допълнение, подобреното сцепление води до елиминиране на нуждата от вериги и други технологии за сцепление в почвата.

През 1955 германците създават Continental Farmer, която благодарение на новата шарка от скосени и усилени ребра, разширяване на елементите на протектора и подобрени способности за самопочистване, има 20% по-добро сцепление на всякакви вид почви.
Към края на 20 век Continental започва глобална експанзия на пазарите в Северна Америка и Европа. В резултат, през 2014 година компанията предоставя лиценз за производство и продажба на специализираните си земеделски гуми на CGS/Mitas и търсенето продължи да нараства.

През 2016 Continental отново придоби правата над продуктите си и компанията се завърна под свое име на пазара чрез Tractor70 и Tractor85 премиум радиални гуми. И двете гуми притежават изключителна издръжливост и стабилност, като в същото време гарантират високо ниво на комфорт при движение, защита на почвата и теглителна сила. И двете гуми използват иновативната и патентована технология на Continental N.flex, която подобрява абсорбирането на удари благодарение на използваните найлонов текстил и заздравен каркас. През август 2018 Continental представи TractorMaster - радиална гума, която използва новата D.fine технология.

Германската компания цели да продължи историята на гумите за земеделски производители като през 2019 година ще предлага повече от 100 размера.
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG