Редакция на обява Добави обява

DEUTZ планира да пусне електрически и хибридни двигатели за трактори и товарачи

19.12.2018 г.
11438
Производителят на дизелови двигатели Deutz е готов да въведе електрически и хибридни двигатели в селскостопанската и строителна техника, въпреки че компанията остава убедена, че дизеловите двигатели все още ще останат единствената възможност за тежкотоварните автомобили.

Компанията Manitou, която e водещ производител на телескопични товарачи е първата, която използва така наречените хибридни двигатели E-Deutz, чиито първи прототипи (един електрически и един хибриден) са завършени, въпреки че датата, на която ще бъдат пуснати на пазара все още не е известна.

Deutz изчислява, че след 5 години електрическите и хибридни двигатели ще имат пазарен дял между 5% и 10%. В исторически план Deutz е един от най-големите доставчици на дизелови двигатели за селскостопанска техника с марките Fendt, Landini, Deutz-Fahr, Manitou и редица други марки трактори.

За да придобие знания и опит в областта на технологията на електрическите двигатели и управлението на батериите, Deutz вече инвестира 70 млн. евро за развойни дейности в завода си, като придоби компанията Torqeedo - лидер на пазара за електрически корабни двигатели до 136 к.с. Компанията е основана през 2005 г. и има 150 служители.
За кратко време инженерите на Deutz и Torqeedo разработиха модулна програма за хибридно задвижване, наречена E-Deutz.

В зависимост от приложението, най-мощният дизелов двигател, електрически двигател и батерия могат да бъдат комбинирани в тази модулна система, предлагаща 100% електрическо задвижване.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG