Редакция на обява Добави обява

DEUTZ планира да пусне електрически и хибридни двигатели за трактори и товарачи

19.12.2018 г.
10285
Производителят на дизелови двигатели Deutz е готов да въведе електрически и хибридни двигатели в селскостопанската и строителна техника, въпреки че компанията остава убедена, че дизеловите двигатели все още ще останат единствената възможност за тежкотоварните автомобили.

Компанията Manitou, която e водещ производител на телескопични товарачи е първата, която използва така наречените хибридни двигатели E-Deutz, чиито първи прототипи (един електрически и един хибриден) са завършени, въпреки че датата, на която ще бъдат пуснати на пазара все още не е известна.

Deutz изчислява, че след 5 години електрическите и хибридни двигатели ще имат пазарен дял между 5% и 10%. В исторически план Deutz е един от най-големите доставчици на дизелови двигатели за селскостопанска техника с марките Fendt, Landini, Deutz-Fahr, Manitou и редица други марки трактори.

За да придобие знания и опит в областта на технологията на електрическите двигатели и управлението на батериите, Deutz вече инвестира 70 млн. евро за развойни дейности в завода си, като придоби компанията Torqeedo - лидер на пазара за електрически корабни двигатели до 136 к.с. Компанията е основана през 2005 г. и има 150 служители.
За кратко време инженерите на Deutz и Torqeedo разработиха модулна програма за хибридно задвижване, наречена E-Deutz.

В зависимост от приложението, най-мощният дизелов двигател, електрически двигател и батерия могат да бъдат комбинирани в тази модулна система, предлагаща 100% електрическо задвижване.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
към всички новини
към всички новини
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG