Редакция на обява Добави обява

DLG отмениха Агритехника 2022 в израз на отговорност към здравето на хиляди души

14.12.2021 г.
2392
Немската структура DLG, организатор на най-голямото в света изложение за селскостопанска техника - АГРИТЕХНИКА, обяви официално, че няма да рискуват живота на хиляди хора по време на пандемията и независимо от хода на ваксинациите в световен мащаб, Агритехника 2022, планувана чак за следвщата есен - няма да се проведе.

Със заявката си за отлагане на изложението Агритехника, от DLG демонстрират, че не искат да правят ненужни експерименти и проби - грешки като дигиталното изложение на колегите им от Италия - EIMA и редица други фирмени онлайн презентации, които претърпяха пълен провал. 

„Със съжаление констатираме, че след влошаващата се пандемична ситуация през последните седмици и произтичащите от това действащи официални разпоредби, е възникнала оправдана извънредна ситуация, при която безпроблемното изпълнение на Агритехника вече не е възможно. Заедно с Асоциацията на селскостопанските машини VDMA и консултативния съвет на изложителите на търговското изложение и след много дискусии както с изложители, така и с посетители, ние решихме да отменим догодина Agritechnica. Взехме това решение, зачитайки нашите отговорности към здравето и безопасността на всички. Дълбоко съжаляваме за отмяната. Много от нашите изложители, партньори, посетители и членове, както и целият екип на DLG, вече са инвестирали в обширна подготовка. Сега фокусът ни е върху подготовката на Agritechnica 2023, както и другите национални и международни DLG събития и търговски панаири, които са насрочени за следващата година“, каза д-р Райнхард Грандке, главен изпълнителен директор, DLG.
 
„Всички дълбоко съжаляваме, че Agritechnica 2022 все пак не може да се проведе – от една страна, защото цялата индустрия вече очакваше своето „водещо търговско изложение“ с голямо нетърпение, а от друга страна, защото фермерите в момента могат да се възползват от многобройните импулси за иновации в селскостопанската техника по начин, рядко срещан досега. В края на краищата, иновативните машини, оборудване и софтуерни инструменти имат значителен принос за устойчивите и перспективни производствени процеси на селскостопанска техника. Да можем да представим нашето обширно портфолио от иновации на широката индустриална аудитория на международна сцена е и остава златен стандарт. Ето защо ние, като експерти по селскостопанска техника, заставаме до нашия водещ световен търговски панаир и вече очакваме с нетърпение успешното рестартиране на Agritechnica в Хановер през 2023 г.“, казва д-р. Бернд Шерер, управляващ директор, Асоциация за селскостопански машини VDMA.


© 2021 Агросалон БГ

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG