Редакция на обява Добави обява

Doosan Bobcat представи своя нов, изцяло електрически мини-товарач Bobcat T7X (ВИДЕО)

01.02.2022 г.
1628
Doosan Bobcat представи своя нов, изцяло електрически компактен гумено-верижен мини-товарач Bobcat T7X на изложението CES 2022, най-влиятелното технологично събитие в света, което се проведе този месец в Лас Вегас, САЩ.

Bobcat T7X е първата по рода си машина, която е напълно електрическа, предлагаща пълните предимства на елиминирането на хидравличните системи, компоненти, емисии и вибрации – като същевременно осигурява по-чиста и по-тиха машина.

Bobcat T7X беше удостоен с две награди за иновации на CES 2022 в категориите Vehicle Intelligence & Transportation и Smart Cities. Програмата CES Innovation Awards признава номинираните в множество технологични продуктови категории и отличава най-високо оценените във всяка.

Bobcat T7X първоначално е разработен за северноамериканския пазар, но вътрешните тестове и събирането на отзиви от клиенти са планирани за региона на Европа, Близкия изток и Африка (EMEA), за да се идентифицира неговият търговски потенциал.

При Bobcat T7X традиционната хидравлична работна система е напълно заменена с електрическа схема за задвижване, състояща се от електрически цилиндри и електрически задвижващи двигатели, което означава, че почти няма течности. Новият, изцяло електрически Bobcat T7X използва малко под един литър екологична охлаждаща течност в сравнение с около 216 литра течност в неговия дизелов/хидравличен еквивалентен модел. Изцяло електрическата платформа позволява мигновена мощност и пиков въртящ момент, налични при всяка работна скорост. Операторът вече не трябва да чака стандартната хидравлична система да натрупа мощност.

Bobcat  T7X работи с нулеви емисии и намален шум и вибрации, генерирани от машината. Работи тихо и ефективно в чувствителни към шум зони и на закрито, което значително понижава нивата на звука и подобрява работната среда. Освен това може значително да намали ежедневните експлоатационни разходи, като се има предвид намаляването на годишните разходи за поддръжка и елиминирането на дизелово гориво, двигателно масло, дизелови отработени течности и хидравлични части.

В сърцето на Bobcat T7X е мощна литиево-йонна батерия от 62 kW от технологичния партньор, Green Machine Equipment, Inc. Въпреки че приложенията варират, всяко зареждане може да поддържа общи ежедневни работни операции и използването на интелигентни режими на работа за до четири часа време на непрекъсната работа и цял ден на работа при периодична употреба. Интелигентността на системата за управление на захранването е програмирана да усеща, когато натоварванията се увеличават, като автоматично спира захранването, когато не е необходимо, за да запази общото потребление на енергия и да удължи времето на работа на машината.


Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG