Редакция на обява Добави обява

ЕК разреши МЗХГ да възстанови субсидии на фермерите, удържани за кризисен резерв

02.12.2020 г.
16864
Европейската комисия прие регламент, който позволява на държавите-членки да възстановят 434 милиона евро на европейските земеделски производители. Тази сума първоначално е била приспадната през бюджетната 2020 година от директните плащания на земеделските производители в рамките на Общата селскостопанска политика (ОСП), за да се създаде т.нар. селскостопански кризисен резерв.

Тъй като кризисният резерв не беше използван през финансовата 2020 г., сумите, приспаднати от директни плащания през тази година, могат да бъдат възстановени на земеделските производители от държавите-членки от 1 декември 2020 г.

Концепцията за селскостопанския кризисен резерв и неговият механизъм за възстановяване бяха договорени в реформата на ОСП от 2013 г. Той бе приложен за първи път през бюджетната 2014 година. Приспадането се отнася само за подпомагане на доходи над 2000 евро и все още не се прилага единствено за Хърватия за бюджетната 2020 година. Това се дължи на процеса на постепенно въвеждане на нивата на подкрепа след присъединяването към ЕС. 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG