Редакция на обява Добави обява

Einböck представи нова технология в сътрудничество с NEXAT

24.06.2024 г.
1096
Einböck, в сътрудничество с нисаксонийската компания NEXAT, представи ново XXL-култивиращо устройство CHOPSTAR-MAX. Новата технология е разработена с цел да подпомогне фермерите, практикуващи Fusion-Farming (конвенционални ферми с механични обработки).

Според продуктовия мениджмънт на Einböck, устройството CHOPSTAR-MAX не само осигурява ефективна механична борба с плевелите, но също така разрохква и аерира почвата. Това води до повишаване на продуктивността на културите и позволява спестяване на препарати за растителна защита. NEXAT представлява цялостна система за растителна продукция, при която всяко приложение става самоходно, като голямото предимство е, че устройствата са носени, а не теглени.

Методът Widespan-CTF (Controlled Traffic Farming) на NEXAT намалява обработваемата площ до 95%, което подобрява здравето на почвата и води до по-високи добиви в дългосрочен план. В съвместно пресъобщение, компаниите изразиха удовлетворение от нарастващото търсене на системата NEXAT и радостта си от новото партньорство.

След успешното тестване на предсерийното устройство през миналата пролет, използвано на 14 метра с 50 см междуредово разстояние в царевица, компаниите планират през следващата година да произведат още устройства за механична борба с плевелите за световния пазар.

NEXAT се утвърждава като революционна машина за големи земеделски стопанства, предоставяйки иновативни решения за подобряване на ефективността и устойчивостта на земеделските практики.  Основният принцип е прост, но революционен: един за всички – всички за един. NEXAT обединява всички работни стъпки, които преди това изискваха разнообразие от селскостопански машини, в една единствена система.

В центъра на системата стои мощно, широкообхватно превозно средство с взаимозаменяеми приспособления, които могат да извършват задачи като почвообработка, сеитба, растителна защита и жътва, използвайки модулни приставки, разработени в тясно сътрудничество с добре познати и реномирани производители. Модулите могат да бъдат сменени от един човек за по-малко от 10 минути и има планове този процес да бъде напълно автоматизиран в близко бъдеще.
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG