Редакция на обява Добави обява

Електрическите трактори навлизат бързо в агроиндустрията (ВИДЕО)

11.01.2021 г.
15698
Американската компания Monarch Tractor наскоро пусна напълно електрически автономен трактор. Тракторът може да изпълнява предварително програмирани задачи без шофьор или операторът може да използва интерактивните функции за автоматизация на Monarch, включително режими за жестове с ръце, за да накара трактора да следва работник във ферма, редове на овощна градина или в полето, съобщава Агросалон.БГ.

Monarch Tractor твърди, че е разработил първия в света напълно електрически, интелигентен трактор, интегриран на една платформа. Компанията заяви, че вече е осигурила няколкостотин ферми като предварителни клиенти.

Електрическото задвижване на трактора е в състояние да осигури 40 к.с. (30 kW) непрекъсната мощност и кратка максимална мощност до 70 к.с. (55 kW). Monarch Tractor служи и като инструмент за електрификация 3 в 1, работещ не само като трактор, но с допълнително оборудване може да действа като ATV и има възможностите да се представя като мощен генератор на полето.Тракторът може да работи със или без водач. Компанията използва автономна хардуерна и софтуерна технология, за да осигури редица операции за подпомагане на водача.

Monarch Tractor е оборудван с функции за безопасност, включително предотвратяване на преобръщане и сблъсъци, базирано на наблюдение върху вала за отвеждане на мощност (PTO) и 360 ° камери.

Машината събира и анализира над 240 GB данни за реколтата всеки ден, когато работи на полето. Според производителя електрическия трактор може да работи с настоящите машини на фермерите, както и със следващото поколение интелигентен прикачен инвентар.

Сензорите и изображенията се обработват, за да предоставят критични точки от данни, които могат да се използват за корекции на изпълнението на агротехническите задачи в реално време, както и дава дългосрочни оценки на добива, текущи етапи на растеж и други показатели за здравето на растенията / културите.

Използвайки машинно обучение, Monarch Tractor е в състояние да усвои всички бази данни и да осигури дългосрочен анализ на състоянието на стопанството, подобрявайки точността, колкото по-дълго работи. Събраните данни се съхраняват сигурно в онлайн облак на Monarch.

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG