Редакция на обява Добави обява

Фермери не са сигурни какво ще правят по мярка 4.1.2 ако има промяна в цените

01.08.2020 г.
14956
Фермери, които са решили да кандидатстват по мярка 4.1.2 от Програмата за развитие на селските региони (ПРСР 2014-2020) споделиха пред АгроСалон, че според публикуваните процедури и документи за прием по мярката не става ясно какво ще се случи при евентуално забавяне на финансирането на проектите на фона на политическата криза и анти-правителствените протести. 

Бенефициентите с проекти по мярка 4.1.2 кандидатстват с оферти за планувани инвестиции, които могат да се окажат неактуални при забавяне финансирането на проектите. Това особено касае проектите с трактори, в пазара на които има силна динамика на цените предвид преминаването към изискванията на европейския рекламент за вредни емисии Tier IV , Tier V.

Така може да се окаже, че оферти, включени в проектни предложения по мярка 4.1.2 могат да са неактуални към датата на одобрение на проектите, защото се очаква поскъпване на новите трактори, отговарящи на завишените еко норми със средно 8-12%.

Проекти по мярка 4.1.2 се приемат до 18-и Септември 2020, 17.30 ч.

Подпомагането по процедурата е насочено към постигане на целите на подмярка 4.1.2. "Инвестиции в земеделски стопанства по Тематична подпрограма за развитие на малки стопанства" от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от ПРСР 2014-2020 г. за подобряване на икономическата устойчивост и резултати на малките стопанства чрез:
1. Преструктуриране и развитие на наличните материални мощности в стопанствата;
2. Насърчаване въвеждането на нови процеси и технологии за повишаване качеството на произвежданата продукция;
3. Опазване на компонентите на околната среда;
4. Спазване стандартите на Европейския съюз (ЕС) и подобряване на условията в земеделските стопанства

УСЛОВИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ПО МЯРКА 4.1.2 390.14 kB (docx) свали

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG