Редакция на обява Добави обява

Глобалният пазар на нови комбайни ще нарасне с 3% до 2026 г.

28.02.2020 г.
2492
Експерти по аграрна търговия пуснаха нов доклад, в който прогнозира, че глобалният пазар на нови комбайни ще нарасне с над 3% между 2020 и 2026 г. Тенденцията за инвестиции в комбайни се увеличава поради намаляването на работната ръка и необходимостта от по-бързи операции за събиране на реколтата, от по-малко на брой машини, но модерни и високопроизводителни.

Освен това различни правителства по света въведоха много удобни политики по отношение на механизацията на фермите, като по този начин създадоха пусловия за растеж на пазара на комбайни. Земеделските производители също започнаха да модернизират своите машини и инструменти, за да бъдат в крак с нарастващото търсене на селскостопански продукти.

Северна Америка ще бъде лидер на световния пазар на комбайни и ще допринесе за половината от дяловете в приходите от продажби на нови комбайни. На следващо място е Европа, следвана от силно развиващият се пазар за нови комбайни в Индия, но евтини - с мощност до 150 к.с. и без кабини, за разлика от търсенето на Запад, където модернизацията е във високотехнологични комбайни.

При интелигентните комбайни вече се наблюдава скоростта на потока на зърното и загубата на реколта в реално време. Повечето процеси са изцяло автоматизирани, като е налице пълен синхрон между темп на жътвата, натоварване на двигател и скорости.

От CASE IH даже въведоха иновативна автоматизирана система AFS Harvest Command, която дава възможност на комбайнери с по-малко опит да могат по-бързо да постигнат производителност, сравнима с опитни оператори. AFS Harvest Command води до по-малко рискове и притеснения за факторите като загуба на зърно, скорост на вентилатора и скорост на ротора, което позволява по-голям фокус по време на работа върху позицията на хедера и разтоварването на зърното. И това е само един от много примери за иновации в сектора.

Изискванията на прибиращата техника от гледна точка на потребителите се променят бързо по отношение на дизайна или техническите характеристики на предлаганите продукти. По този начин ключовите производители инвестират значително в изследвания и разработки, за да отговорят на нуждите на фермерите.
 
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG