Редакция на обява Добави обява

Горещото време предизвика редица пожари на трактори и комбайни

28.08.2019 г.
10948
Горещото време предизвика редица пожари на трактори и комбайни по врме на работа в редица стопанства и села в цяла България.

Температурите на въздуха от между 33 и 39 градуса, са по-ниски в сравнение на тези на нагорещения под слънцето метал, гуми и хидравлични свръзки по машините.

Дори малки течове на машинно масло или гориво са в състояние да се самовъзпламенят много бързо, което отново поставя въпроса за навремения и качествен ремонт на трактори и комабйните преди жътва, почвообработка и други дейности в полето.

Вчера следобед се е запалил трактор в землището на село Каранци, обл.Велико Търново. Превозното средство е изцяло унищожено, спасена е прикачената към него техника. Около два часа по-късно е подаден нов сигнал – за горящ комбайн в района на село Овча могила. При този пожар щетите са по-малки. Причините и за двата инцидента са технически неизправности. 

6000 фуражни бали са изгорели вчера в село Дългоделци, обл.Монтана. От огъня са унищожени и много доилни агрегати на стопанството. Спасени са 2 сгради и 3 телета.

От началото на годината служителите на пожарната в страната са реагирали на над  36 хил. сигнала за произшествия. Ликвидирани са повече от 25 хил. пожара, като само за последната седмица са възникнали над 1200. За същия период на територията на страната са извършени и почти 10 000 спасителни операции. При инцидентите пожарникарите са спасили близо 430 човека. През летния сезон са възникнали над 300 пожара в горския фонд на страната и в селското стопанство. Почти 12 хиляди са пожарите в сухи треви и храсти. 

© 2019 Agrosalon.BG - Агросалон.БГ

Вижте още агро новини в АгроКлуб
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG