Редакция на обява Добави обява

HORSCH показа нови сеялки и редица иновации на Агритехника 2019 (ВИДЕО)

25.11.2019 г.
44377

По време на международното изложение за селскостопанска техника - Агритехника 2019, немската компания HORSCH показа цялостни решения в сферата на модерното земеделие - иновации в почвообработката, сеитбата и растителната защита.


Брандът е добре познат в България с официалния си дилър - АГРОТРОН-М - Търговище, по покана на който снимахме видео обиколка и ревю на най-интересните машини на щанда на Horsch - разположени на обща площ над 2 декара по време на Агритехника в Хановер, Германия.

HORSCH получи наградата Машина на годината 2020 за представения изцяло нов култиватор - Horsch Transformer VF, който е оборудван с варио-рама, която позволява електро-хидравлично променяне на междуредието благодарение на инсталирани видео камери, с които се следи линията на реда.
Най-важното при тази иновационна машина е, че високоспектърните камери различават засятата култура от плевелите и позволяват машината да извършва изключително прецизна обработка при висока скорост. Освен това, култиваторът е разработен така, че да позволява смяна на вида и броя на работните органи, според изискванията на зърнопроизводителите, на база спецификите на почвата и засятата култура.

Важен акцент на Агритехника 2019, представен от HORSCH бе и новата сеялка HORSCH Maestro 9 CV. От сезон 2020, новото при тази популярна серия ще бъде изборът между две модификации. Земеделците ще могат да избират между модел, при който са налице 2 големи бункера един до друг - за семена и за тор; или модел със стандартен бункер + кутии на изсяващите модули.Най-важното за новата сеялка HORSCH Maestro 9 CV е, че вече включва 2 системи за дозиране : чрез вакуум и чрез изстрелване с въздух. В тази връзка немските инженери са изобретили и изцяло нов дозиращ диск, който е без допълнителни настройки. 

Horsch Maestro 9 CV е оборудвана със системата AUTO FORCE, която е снабдена със сензори и упражнява автоматичен и най-прецизен контрол на натиска върху изсяващата секция, като в реално време отчита плътността на почвата.По този начин се гарантира една постоянна прецизност от 350 кг./на всяка изсяваща секция, независимо от промените в почвата по протежение на земеделския блок. Сеялката HORSCH Maestro 9 CV е подходяща за директна сеитба на всякакви видове култури, като компютърните модлу позволяват автоматично следене на сеитбената норма.

Друга новост на щанда на HORSCH по време на Агритехника 2019 бе ъпгрейда при серията сеялки PRONTO. На Агритехника 2019 бе показано, че вече е добавен шнек за зареждане, както и нови вълнообразни дискове (Coulters), които спомагат за качествена сеитба с минимална обработка, както и за директна сеитба.Серията PRONTO е оборудвана със системата RowControl, която извършва прецизен секционен контрол със затваряне до 1 секция. Въздуха, който циркулира чрез системата се отвежда чрез байпас, като по този начин не се променя сеитбената норма.

HORSCH показа и сеялка, която се очаква да спечели много нови клиенти, развиващи No-Till земеделие в България. Това е новия модел HORSCH AVATAR 4.16 SDСеялката е с нов троен бункер, съдържащ раздели за 60% семена за основна култура, 10% за междинна култура и 30% за торовнасяне. Премиум опция при този модел е, че може да се избира електро-хидравлична система за избор на дълбочината на междинната култура.

Новост на щанда на HORSCH беше и новата сечка HORSCH CULTRO за качествени обработки на растителни остатъци след жътва на рапица, слънчоглед и царевица. Показаният модел на Агритехника 2019 беше с работна ширина от 12 метра и два реда спираловидно разположени ротационни сечки.Пълна техническа информация, професионална лична консултация и цени, можете да получите от АГРОТРОН-М - официален дилър на престижния немски бранд HORSCH за България:
0887 891 943 ; 0892 494 242 ; info@agrotron.bg

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG