Редакция на обява Добави обява

Horsch получи награда Машина на годината 2020 и показа ТОП иновации (ВИДЕО РЕВЮ)

25.11.2019 г.
4954

По време на международното изложение за селскостопанска техника - Агритехника 2019, немската компания HORSCH показа цялостни решения в сферата на модерното земеделие - иновации в почвообработката, сеитбата и растителната защита.


Брандът е добре познат в България с официалния си дилър - АГРОТРОН-М - Търговище, по покана на който снимахме видео обиколка и ревю на най-интересните машини на щанда на Horsch - разположени на обща площ над 2 декара по време на Агритехника в Хановер, Германия.

HORSCH получи наградата Машина на годината 2020 за представения изцяло нов култиватор - Horsch Transformer VF, който е оборудван с варио-рама, която позволява електро-хидравлично променяне на междуредието благодарение на инсталирани видео камери, с които се следи линията на реда.Най-важното при тази иновационна машина е, че високоспектърните камери различават засятата култура от плевелите и позволяват машината да извършва изключително прецизна обработка при висока скорост. Освен това, култиваторът е разработен така, че да позволява смяна на вида и броя на работните органи, според изискванията на зърнопроизводителите, на база спецификите на почвата и засятата култура.

Важен акцент на Агритехника 2019, представен от HORSCH бе и новата сеялка HORSCH Maestro 9 CV. От сезон 2020, новото при тази популярна серия ще бъде изборът между две модификации. Земеделците ще могат да избират между модел, при който са налице 2 големи бункера един до друг - за семена и за тор; или модел със стандартен бункер + кутии на изсяващите модули.Най-важното за новата сеялка HORSCH Maestro 9 CV е, че вече включва 2 системи за дозиране : чрез вакуум и чрез изстрелване с въздух. В тази връзка немските инженери са изобретили и изцяло нов дозиращ диск, който е без допълнителни настройки. 

Horsch Maestro 9 CV е оборудвана със системата AUTO FORCE, която е снабдена със сензори и упражнява автоматичен и най-прецизен контрол на натиска върху изсяващата секция, като в реално време отчита плътността на почвата.По този начин се гарантира една постоянна прецизност от 350 кг./на всяка изсяваща секция, независимо от промените в почвата по протежение на земеделския блок. Сеялката HORSCH Maestro 9 CV е подходяща за директна сеитба на всякакви видове култури, като компютърните модлу позволяват автоматично следене на сеитбената норма.

ВИЖТЕ ВИДЕО РЕВЮ:


Друга новост на щанда на HORSCH по време на Агритехника 2019 бе ъпгрейда при серията сеялки PRONTO. На Агритехника 2019 бе показано, че вече е добавен шнек за зареждане, както и нови вълнообразни дискове (Coulters), които спомагат за качествена сеитба с минимална обработка, както и за директна сеитба.Серията PRONTO е оборудвана със системата RowControl, която извършва прецизен секционен контрол със затваряне до 1 секция. Въздуха, който циркулира чрез системата се отвежда чрез байпас, като по този начин не се променя сеитбената норма.

HORSCH показа и сеялка, която се очаква да спечели много нови клиенти, развиващи No-Till земеделие в България. Това е новия модел HORSCH AVATAR 4.16 SDСеялката е с нов троен бункер, съдържащ раздели за 60% семена за основна култура, 10% за междинна култура и 30% за торовнасяне. Премиум опция при този модел е, че може да се избира електро-хидравлична система за избор на дълбочината на междинната култура.

Новост на щанда на HORSCH беше и новата сечка HORSCH CULTRO за качествени обработки на растителни остатъци след жътва на рапица, слънчоглед и царевица. Показаният модел на Агритехника 2019 беше с работна ширина от 12 метра и два реда спираловидно разположени ротационни сечки.Пълна техническа информация, професионална лична консултация и цени, можете да получите от АГРОТРОН-М - официален дилър на престижния немски бранд HORSCH за България:
0887 891 943 ; 0892 494 242 ; info@agrotron.bg

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай

Свързани статии

Видео ревю
Сеялката Horsch Avatar SD/SW - иновативна, здрава, прецизна (ВИДЕО)
Немсият премиум бранд Horsch затвърждава пазарните си позиции на един от световните лидери в производството на сеялки и почвообработваща техника. Компанията постоянно внедрява технологични иновации, като следва най-новите тенденции в агритехническата индустрия.
19.11.2018 г.
13087
Horsch Avatar - вече с бункер за междинна култура. Прецизното решение за No-Till земеделие
Ново и изключително важно решение за земеделците практикуващи No-Till и Low-Till земеделие, което ще намерят при сеялките Horsch Avatar е добавянето на допълнителен трети бункер към сеялката, който включва семена за междинна култура.
19.11.2019 г.
2924
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG