Редакция на обява Добави обява

Италия отчита най-сериозен спад в продажбата на трактори заради COVID 19 (ДАННИ)

28.04.2020 г.
2466
Италия отчита най-сериозен спад в продажбата на трактори заради пандемията от COVID 19. Анализатори очакват ефектът от затварянето на заводите и предприятията по време на извънредното положение също да продължи да се отразява негативно през следващите месеци.

Макар във Франция (AGCO) и Германия (Claas, Amazone и др.) повечето производители на трактори, комбайни и агротехника да възобновиха отново производството, то в Италия все още има много производители, които се въздържат да възобновят работа.

По официални данни на FederUnacoma, през март в Италия е регистриран забележим спад в продажбите на трактори (-34.4%), комбайни (-12.5%), трактори с челен товарач (-21.1%), ремаркета (-39.3%) и селскостопански телехендлери (-10.5%). Наблюдава се и прогресивно забавяне на производството (със спонтанното затваряне от съображения за безопасност на много фирми за селскостопанска техника), което завърши с общия блокаж на дейности вследствие на министерския указ от 25 март.

Освен това в някои случаи спирането на процедурите за регистрация в офисите на отдела за моторни превозни средства, породено от предпазните мерки, приети от обществените организации, също се отрази на статистическите данни от март.

В статистическите данни за първото тримесечие на годината - които Службата за проучвания на FederUnacoma изготвя въз основа на данните, свързани с регистрациите, предоставени от Министерството на транспорта - данните за март се компенсират от данните, отнасящи се за месеците януари и февруари, които все още не бяха засегнати от спешната епидемия.

По отношение на средната стойност за тримесечието, регистрациите на трактори спаднаха с 14,6%, регистрациите на ремаркета - със 17,4%, докато положителни резултати за трактори с челен товарач (+ 2,6%) и телескопични товарачи (+ 9,1%). За съжаление, кризата през март и първата половина на април, ще тежи върху резултатите за следващото тримесечие.

Дори при повторното отваряне на промишлени обекти, отбелязва FederUnacoma, произведените обеми ще бъдат значително намалени поради необходимостта от спазване на правилата за безопасност и превенция в предприятията. Следователно на пазара ще има и по-малки количества машини, в условия, при които във всеки случай ще има по-малък разход на капацитет от фермите поради злощастната ситуация с коронавируса.

Следователно прогнозите за второто тримесечие показват продължаване на отрицателната фаза, като експерти в сектора се надяват, че с идването на лятото и затихването на извънредната ситуация може да насърчи по-стабилно възстановяване на дейностите в сектора.

© 2020 Агросалон БГ
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG