Редакция на обява Добави обява

JCB Fastrac с пръскачка Landquip доказа своята ненадмината ефективност! (ВИДЕО)

29.09.2023 г.
1398
Eдна уникална машина работи по българските полета и доказва своята ненадмината ефективност! Днес отиваме в община Дулово, за да ви я покажем, заедно със стопанството, където тя успешно работи.

Ариф Османов е фермер търсещ иновациите в земеделието, които реално оптимизират процесите в стопанството му. Неговата фирма Серес Агро, обработва 8000 дка земя и отглежда типични за района култури: пшеница, слънчоглед, рапица и царевица.

Алиф от няколко години прилага като технология на производство - минималните обработки както за пролетните, така и за есенните култури.  В търсене на най-ефективната за стопанството технология в областта на растителната защита Алиф Османов се спира на трактор JCB Fastrac с пръскачка Landquip.Ариф споделя каква беше причината да избере точно тази пръскачка за неговото стопанство:

Избрали сме комбинацията на трактор JCB, оборудван с пръскачка Landquip, поради няколко причини: Първата е високата производителност. Пръскачката е оборудвана с щеки 36 м. и благодарение на това тя има абсолютният капацитет и производителност като на самоходна пръскачка. Втората е разхода, и третата - бързината на транспортиране. В същото време има качествата и удобствата на прикачна пръскачка.

Причината да изберем комбинацията на JCB FASTRAC трактор оборудване с Landquip пръскачка е, че ни предоставя производителността на самоходна пръскачка и възможността да използваме трактора за абсолютно всички останали стопански дейности.

Какво я отличава като пръскачка от останалите машини? 
Пръскачката Landquip се отличава от другите машини за пръскане със системата за управление на секциите дюза по дюза, а в същото време с висок капацитет, който е разделен на два бункера.
Кое е отличителното за технологията, която тя прилага при пръскане?
Технологията, за управление на секциите дюза по дюза на тази пръскачка, дава уникалното предимство за спестяване на препарат, а в същото време се предотвратява повторното пръскане на растенията. 

Кое най-много ви е впечатлило в работата с трактор JCB FASTRAC?
Впечатленията ни от трактора JCB FASTRAC са: изключително комфортната работа в нива, благодарение на уникалното му окачване, високата му скорост и спестеното време при транспорт между нивите.

Впечатленията ни от трактора JCB FASTRAC са: изключително комфортната работа в нива, благодарение на уникалното му окачване и спестеното време по време на транспорт, благодарение на високата му скорост.

Защо е важно да не се подценява скоростта при транспорт?
Нивите ни са разположени на голямо разстояние от стопанството ни, както например е нивата, където сме в момента, която е на 25 км. от стопанството. С предишните (старите) ни пръскачки транспорта до това поле ни отнемаше около 1 ч. - 1 ч 20 минути, а сега с комбинацията JCB FASTRAC и пръскачка Landquip достигаме до това поле за 35 - 45 минути.
На финала на нашия разговор Ариф Османов дава и своята оценка за работата си с фирма Оптиком:

От две години работим с фирма Оптиком. Впечатленията ни досега са много позитивни. Винаги са били на разположение при нужда.

Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG