Редакция на обява Добави обява

JCB Loadall III-a серия спечели наградата Машина на годината 2019

27.02.2019 г.
12478
Най-новият телескопичен товарач на JCB - Loadall серия III, спечели една от най-добрите световни награди в индустрията на голямото френско селскостопанско изложение SIMA 2019.

Новата серия III на JCB Loadall направи своя международен дебют тази седмица на SIMA в Париж, където бе обявена за "Машина на годината 2019." Успехът идва след инвестиция от 8 милиона паунда за разработване на JCB Loadall, които вече са 50% по-тихи, по-просторни, по-удобни и с по-добра видимост.

Управляващият Директор на JCB Франция заяви по повод наградата:
„Да спечелим наградата„ Машина на годината ”на SIMA 2019 за втори път от две години е една от високите оценки на повече от 40 години производство на телескопични товарачи JCB Loadall. Наградата се присъжда за иновациите и се определя от независима група съдии. Това е фантастична подкрепа за JCB, която продължава да носи на пазара иновативни нови продукти."

Новата гама от серия III Loadall е обявена за Машина на годината за 2019 г. в категорията на транспортните съоръжения. Конкурсът почита най-иновативните селскостопански продукти, а победителите се определят от жури от европейски журналисти, специализирани в селскостопанската техника. Конкурса има 17 категории, включително публична награда за гласуване.

Най-новата серия III на JCB Loadall включва изцяло новата кабина Command Plus, която е по-тиха, по-широка и по-дълга, с подобрена позиция за управление, контроли, които са по-лесни за намиране и използване, оборудвана е с голям дигитален дисплей.
В новата кабина CommandPlus JCB обръща сериозно внимание на свързаността. 7-инчовият цветен  екран е по-лесен за четене и е снабден с регулираща система. Инсталацията включва USB гнездо, 3.5 мм жак, Bluetooth, интегриран микрофон и говорители за свързване на смартфон и други мобилни устройства. Луксозната Deluxe кожена седалка е с въздушно окачване, снабдена с подгряване и обдухване.Двигателите са 4,4 и 4,8-литрови JCB EcoMAX с мощност 75 к.с, 109 к.с, 125 к.с. и 145 к.с., като  отговарят на изискванията на окончателния стандарт Tier 4. За да постигнат това, инженерите използват SCR технология с AdBlue, но без филтър за твърди частици (FAP).  В следствие се постига икономична работа и по-лека поддръжка.
Всички нови модели в JCB Loadall - III-а серия, имат стандартен хидравличен пакет. Той съчетава повишената производителност с икономията на гориво. Данните се потвърждават от телематиката LiveLink, тествана досега на повече от 4 200 машини. Хидравличното регенериране ускорява движението на стрелата при ниски скорости, идеални при товарни дейности със зърно или тор. Според проведените тестове на JCB, времето на работните цикли спада с 20%, а разходът на гориво с 15%.
Друго предимство на интелигентния хидравличен пакет е амортисьорът на края на телескопичната стрела. При изкачване или спускане, стрелата забавя ход, преди да достигне до крайната точка. А когато машината се движи, адаптивното окачване SSA на JCB се активира автоматично, при скорост надвишаваща 4 км/ч. И обратно, когато слиза под този праг, устройството се деактивира.
Припомняме, че телескопичните товарачи на JCB спечелиха Машина на годината на SIMA през 2017 г. в категорията за товарни операции за премиум версията AgriPro с иновативната варио-трансмисия DUALTECH VT.
 
Повече информация за селскостопанските машини с марка JCB можете да получите от официалния вносител за България – фирма Оптиком :
0887 648 912 ; opticom@opticom-bg.com  www.opticom-bg.com
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG