Редакция на обява Добави обява

JCB Loadall изпреварва всички марки телескопични товарачи с качество и иновации

11.06.2019 г.
4793
JCB Loadall изпреварва всички марки телескопични товарачи с качество, технически приложения и иновации. 

Ново изследване на действащата в глобален мащаб независима агенция Индъстри Маркет Уоч нарежда класация на новите телескопични товарачи с приложение в селското стопанство според критерия за цена/качество/остатъчна стойност (обезценяване). Ето и подредбата по рейтинг:
  1. JCB
  2. Caterpillar
  3. Case IH
  4. New Holland
  5. Liebherr
  6. Manitou
  7. Merlo
  8. Claas
  9. Dieci
  10. Skyjack

Оказва се така, че английската марка JCB е водеща по висока остатъчна стойност на телескопичните товарачи, както и по критерия за технически иновации, производителност и екстри в серийните модели. На практика инвестицията в такава машина запазва своята стойност и може да бъде продадена в последствие на вторичния пазар на най-висока цена спрямо своите конкуренти.

Друго предимство са ниските стойности на разходите по поддръжка, посочват още от Индъстри Маркет Уоч. Сред тях са липсата на нужда от смяна на скъпи DPF филтри, централизирана система на омасляване и водеща в сектора икономия на гориво чрез системите на двигателите EcoMax. 

На второ място в класацията са телескопичните товарачи Caterpillar, който обаче в България са по-известни с приложенията си в строителството.

Трето и четвърто място в класацията са за членовете на CNH - брандовете CASE IH и New Holland, които по много от показателите си са идентични като технология и дизайн.

Глобалният пазар на телескопични товарачи през 2018-а година е бил в размер на 4 млрд. и 390 милиона щатски долара, включвайки селскостопанските и индустриални модели, като се очаква да достигне 4,520 милиарда щатски долара до края на 2025 г., като расте плавно с около 0,4% в периода между 2019 и 2025 година.

източник: Агросалон БГ / Agrosalon.BG - Безплатни обяви за трактори и агротехника

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG