Редакция на обява Добави обява

JCB направи дебют с водородните си двигатели за трактори и телескопични товарачи

20.03.2023 г.
1285
Проектът на JCB за производство на суперефективни водородни двигатели, с развоен бюджет от над 100 милиона паунда £ направи своя международен дебют на един от най-големите панаири за строителна техника в света.

Чисто новият двигател с водородно горене на JCB е решението на компанията за нулеви въглеродни емисии за строително и селскостопанско оборудване – беше представен на изложението CONEXPO 2023 в Лас Вегас.

Лорд Бамфорд заяви: „Инженерният екип на JCB направи огромен напредък за кратко време, за да разработи водороден двигател с вътрешно горене. Като първата компания за строително оборудване, която разработи напълно работещ двигател с вътрешно горене, захранван с водород, се радвам, че вече можем да представим тази технология на международната сцена.“

Прототипните водородни двигатели JCB вече задвижват багер-товарачите и телескопичните товарачи Loadall. JCB също така направи голям пробив в доказването на по-широката привлекателност на технологията за изгаряне на водород, като инсталира един от суперефективните водородни двигатели в 7,5-тонен камион Mercedes, модернизация, която беше завършена само за дни.

JCB също така разкри своя собствена проектирана и изработена мобилна система за зареждане, която да отвежда горивото до машините. Устройството разполага с достатъчно водороден газ, за да запълни 16 водородни багер-товарачи и може да се транспортира или на гърба на модифициран трактор JCB Fastrac, или на ремарке.Лорд Бамфорд каза: „Инженерният екип на JCB се върна към първичните принципи, за да преработи напълно горивния процес, за да работи с водород. По този начин те постигнаха две основни неща: осигуриха мястото на JCB в историята като първата компания за строително оборудване, която разработи напълно работещ двигател с вътрешно горене, захранван с водород, и ни насочиха към производството на забележителните 50 двигателя с водородно горене.“Ангажиментът на JCB за намаляване на емисиите датира от почти 25 години, а най-новите дизелови двигатели, проектирани да отговарят на европейските разпоредби Stage V, вече са осигурили 97% намаление на емисиите на NOx от 1999 г. и 98% намаление на частиците. Освен това стремежът на JCB да намали разхода на гориво означава, че днешните машини на JCB използват средно 50% по-малко гориво от тези, произведени преди повече от десетилетие. Това е спестило 16 милиарда литра гориво - еквивалентно на 53 милиона тона CO2.

JCB също е в челните редици на разработването на електрически технологии, за да отговори на изискванията на клиентите за продукти с нулеви въглеродни емисии. Докато електрическата батерия е подходяща за по-малки машини, които работят по-малко часове и обикновено използват по-малко гориво, по-големите машини имат по-високи енергийни изисквания. Това би довело до по-големи батерии, чието зареждане ще отнеме повече време, което ги прави по-малко подходящи за машини, които работят на няколко дневни смени и нямат налично време за престой за презареждане.В резултат на това JCB концентрира развитието си на електрически машини върху своята компактна гама, включително електрически телескопичен товарач JCB 525-60E Loadall и мини багер JCB 19C-1E – първият в света електрически мини багер. Докато компанията проучва бъдещи горива, които осигуряват нулеви емисии, тя не е оставила камък необърнат. В търсенето на мобилно гориво, което може да бъде отведено до машината, осигурявайки максимално време на работа и бързо зареждане, всички HVO, биогаз, електронни горива, амоняк и водород са попаднали под микроскоп. Интересното е, че двигателите на JCB са одобрени за използване с HVO, откакто Tier 4i законодателството за двигателите влезе в сила.'

Лорд Бамфорд каза: „По-голямата част от тези алтернативни горива изискват производството на водород, така че има смисъл да се използва водород на първо място, защото това е чисто гориво с нулеви въглеродни емисии, което може да се произвежда от възобновяема енергия. Водородът също предлага потенциално решение на предизвикателството на батериите на по-големите машини; той позволява бързо зареждане с гориво и е мобилно решение за гориво, което позволява горивото да бъде отведено до машината.“

Като част от своето разработване на водород, JCB също проучи използването му в горивни клетки и през юли 2020 г. представи първия багер в строителната индустрия, задвижван с водород, 20-тонен 220X.

За момента JCB стигна до заключението, че горивните клетки са твърде скъпи, твърде сложни и недостатъчно здрави за строителна и селскостопанска техника. Като предизвикателство към инженерния екип на JCB да мисли различно, използвайки технология, която е около нас по начин с нулеви въглеродни емисии, се роди водородният двигател на JCB.


Лорд Бамфорд каза: „Уникалните горивни свойства на водорода позволяват на водородния двигател да доставя същата мощност, въртящ момент и ефективност, които захранват машините на JCB днес, но по начин с нулеви въглеродни емисии. Двигателите с водородно горене предлагат и други значителни предимства. Използвайки технологията и компонентите на дизеловия двигател, те не изискват редкоземни елементи и най-важното е, че технологията за горене вече е добре доказана при строително и селскостопанско оборудване. Това е технология, която е рентабилна, здрава, надеждна и добре позната не само в строителната и селскостопанската индустрия, но и в целия свят.“


Свързани статии

Видео ревю
Кое е важно да знаете при избор на телескопичен товарач? Тествахме JCB (ВИДЕО+СНИМКИ)
Днес ще разберем, защо JCB са един от лидерите на пазара на телескопични товарачи у нас и в Европа. С нас е търговският директор на Оптиком - инж.Димитър Петров,  който ще ни представи основните важни неща, които са свързани с това, което човек трябва да знае – всеки зърнопроизводител или животновъд, когато реши да си купува нов или употребяван телескопичен товарач.
23.01.2019 г.
17131
С новите Fastrac и Loadall, JCB поставя топ стандарти за качество при тракторите и товарачите (ВИДЕО)
Пред аграрни медии от цяла Европа за пръв път бяха показани новите серии трактори JCB Fastrac 4000 и 8000, новият телескопичен товарач JCB Loadall 542-70 AGRI Pro, както и новия колесен товарач JCB 457S.
07.06.2022 г.
2697
JCB показа уникална нова серия телескопични товарачи (ВИДЕО)
Трудно е да се опише представянето в Англия на новата III-та серия телескопични товарачи JCB, защото това, което видя българската група заедно с над 100 журналисти от цяла Европа, е истинска революция на технологиите.
25.02.2019 г.
12261
JCB показа изцяло нова серия телескопични товарачи с кабина CommandPlus (СНИМКИ)
Напълно новото поколение телескопични товарачи JCB беше представено пред аграрни журналисти в Англия, сред които взе участие и група от България.
05.02.2019 г.
10410
JCB TM 420 - Точният избор за товарене на зърно, тор и силаж (СНИМКИ)
Новият голям фадромен товарач JCB TM420, който бе показан за първи път на изложението SIMA 2019, използва иновативна хидравлика, има по-голяма товароподемност и височина на повдигане, както и по-големи гуми, за да постави нови стандарти за производителност.
13.03.2019 г.
15192
JCB започна да продава машини онлайн за първи път в своята история
JCB започна да продава машини онлайн за първи път в историята си. Първи клиент е фирма за озеленяване и строителство в Дорсет, Великобритания, чиито управител поръчва изцяло онлайн нови машини JCB.
22.05.2020 г.
2072
JCB разширява гамата телескопични товарачи с новия Loadall 538-70
JCB Loadall AGRI Super и AGRI Xtra могат да се предлагат и с DualTech VT, уникалната трансмисия на JCB, която съчетава най-добрите характеристики на хидростатичните задвижвания и задвижванията с превключване в едно устройство.
02.02.2022 г.
2261
JCB преминава към електрически серии на телескопичните товарачи Loadall
Външните размери са непроменени от дизеловия модел и JCB Loadall 525-60E предлага същия радиус на завой от 3,7 м. Максималният капацитет на повдигане е 2500 кг, с максимално натоварване от 2000 кг при пълна височина на повдигане от 6 метра. Може да се използва с вилици, гама от кофи и много други приставки на JCB Loadall.
25.11.2020 г.
2490
JCB спечелиха дело срещу Manitou, които ги копирали
JCB спечели дело от френски съд срещу Manitou, която разпорежда на френската компанията да спре производството на телескопични товарачи с патентован уред за производителност на JCB.
25.02.2019 г.
11772
JCB Fastrac доказа името си с рекордна скорост от 166.7 км./ч. (ВИДЕО)
Скоростта на тракторите е предимство, но има един трактор при който тя е еталон и име - това е FASTRAC. Популярната серия английски трактори JCB вече постави фактически световен рекорд за най-бърз трактор.
21.06.2019 г.
12258
Видео ревю
JCB показа новите товарачи Loadall и трактор FASTRAC с 8 гуми (ВИДЕО РЕВЮ)
Видео ревю на най-новите модели телескопични товарачи JCB и трактори JCB Fastrac. Премиерно представяне и на първия електрически JCB телехендлер
20.11.2019 г.
8843
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG