Редакция на обява Добави обява

JCB показа новите серии трактори FASTRAC и най-големия телехендлер Loadall 542-70 AGRI Pro

29.03.2023 г.
1568
Новата серия трактори Fastrac с мощност от 175 к.с. до 348 к.с. носят отличителната черта на най-новите дигитални технологии, като в кабината е налице изцяло нова електронна инфраструктура, която осигурява по-високи нива на производителност и удобство, като същевременно дава на операторите безпрецедентен избор в начина, по който управляват своята машина.

Новата операторска среда Fastrac iCON дава възможност на оператора да избере дигитални настройки за управление и прецизно земеделие, чрез задаване на предпочитана стратегия за работа и управление на трактора. Системата включва памет за 50 различни контролни профила за различни машини и оператори.

Новата конзола на подлакътника iCON има 12-инчов цветен сензорен дисплей, нов основен джойстик; RGB LED цветни лостове с подсветка за контрол на хидравликата, управление на силоотводния вал и теглича; спомагателен джойстик; и твърди клавиши плюс функционален ротационен бутон като алтернатива на използването на сензорния екран.

Новият 12-инчов сензорен дисплей представя ключова информация на пет последователни страници, които се сменят чрез приплъзване на екрана. Новите серии трактори Fastrac са оборудвани с иновационната система за автоматизирано обръщане в края на полето - JCB Headland Turn Assist, която вече има до 50 отделни последователности с до 50 стъпки всяка за автоматични настройки на навес, трансмисия, хидравлика и двигател за всякакъв прикачен инвентар. Друга новост е системата за регулиране на трансмисията JCB Pro, която дава възможност за контрол с джойстика и постигане на много финни настройки. Важна новост е и системата JCB Rapid Steer, която намалява броя на завъртанията на волана, необходими в края на полето и други маневри, а уникалният Twin Steer на JCB е наличен за четириколесните трактори Fastrac от серия 4000, който осигурява индивидуално насочване на оста за ултра-прецизно позициониране на гумите на трактора и инвентара.

В кабината на новите серии е налице ново поколение климатроник, следящ слънчевото греене и външната температура, а комфортните седалки се предлагат с подгряване и вентилация. По време на събитието бе показан и най-мощния до момента телескопичен товарач от JCB - новия 542-70 AGRI Pro Машината има уникална комбинация от мощност и висок въртящ момент на двигателя, който е с мощност 173 к.с., които се доставят от 4.8 литров двигател JCB DieselMAX при 690 Nm въртящ момент. Максималната скорост от 50 км/ч. го прави бърз помощник при транспортни дейности.

Трансмисията при новия телескопичен товарач е JCB DualTech VT, която осигурява наполовина хидростатично, наполовина директно механично задвижване. Скоростната кутия осигурява прецизен и прогресивен контрол от хидростатично задвижване до 22 км/ч., след което се включва механичния диапазон до 50 км./ч.
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG