Редакция на обява Добави обява

JCB показа уникална нова серия телескопични товарачи (ВИДЕО)

25.02.2019 г.
12259
Трудно е да се опише представянето в Англия на новата III-та серия телескопични товарачи JCB, защото това, което видя българската група заедно с над 100 журналисти от цяла Европа, е истинска революция на технологиите. По време на представянето екипът от Агросалон.БГ научихме, че новото поколение телескопични товарачи JCB Серия III е кулминация в развитието и резултат на 5 години разработки и изпитания и над 8 млн. паунда инвестиции. On top of everything - На върха на всичко останало - е посланието на новия JCB телескопичен товарач!

ВИЖТЕ ВИДЕО:Товарачите ще се предлагат във версии Agri, Agri Plus, Agri Super и Agri Pro. Новата Серия III JCB Loadall включва 4 модела с до 200 кг повишена товароносимост спрямо предшествениците си.
След края на ефектната премиера пред медиите на новата серия  JCB Loadall Тим Бърноп, Ръководител Иновации и Развитие от JCB заяви за българските медии:“Новата III -а серия товарачи JCB замества по-старото поколение и предлага много подобрения и изцяло нова кабина CommandPlus. JCB са вплели в новата серия най-новите технологии, като са увеличили комфорта и сигурността на оператора максимално. Това са едни изключително продуктивни машини за всякакви операции в стопанството и същевременно бързи на пътя. Българският пазар за нас е определено много важен и ще се радваме българските фермери да могат да работят още по-продуктивно и ефективно. Затова определено ще разчитаме на нашия партньор Оптиком, които винаги представят новите машини по един блестящ начин, което не се съмняваме ще се случи и сега”.
След като JCB посрещна журналистите от цяла Европа подобаващо и след бляскавата премиера в посетителския център на компанията гостите имаха възможност да обсъдят видяното на чаша шампанско в новия голф клуб, който скоро отваря врати за клиенти и гости на JCB.Следващият ден бе посветен на обстойна полева демонстрация и тестове на новите машини. Журналистите имаха възможност сами да управляват машините и се убедят в техните възможности и предимства. 
Какво показаха тестовете на машините в реални условия?
Новият модел е изцяло насочен към операторите от земеделския сектор, с изцяло нова кабина Command Plus, която е по-тиха, по-широка и по-дълга, с по-удобна позиция на оператора и удобни уреди за управление. Дизайнът значително подобрява видимостта напред и нагоре, което поставя нови стандарти за производителността, безопасността и лесната работа. Доказаните двигатели JCB EcoMAX и трансмисии осигуряват горивна ефективност, по-бързи работни цикли и висока скорост при движение.
 
Повече сила и производителност
 • Повишена товароподемност 100/200 кг за всички модели в гамата с височина на повдигане 6, 7 и 9,5 м
 • Опция за хидравлично нивелиране на предния мост за прецизно поставяне на товара
 • Освобождаване на налягането от кабината и отвън, за по-лесна смяна на приспособленията
 • Бързина и пълен контрол на стрелата
 • Умна хидравлика за отлична работа с приспособления с нужда от по-голям дебит
 • Максимална бързина и прецизност на операциите, които пестят време на полето или във фермата
 • 25% увеличена производителност, нисък разход на гориво - 5,97 л/час
Ключов момент за цялостната ефективност на машините е оборудването им с т.нар.  хидравличен пакет, който съчетава повишената производителност с икономията на гориво. Амортисьорът на края на телескопичната стрела дава възможност стрелата да забавя ход, при изкачване или спускане, преди да достигне до крайната точка. А когато машината се движи, адаптивното окачване SSA на JCB се активира автоматично, при скорост надвишаваща 4 км/ч. И обратно, когато слиза под този праг, устройството се деактивира.
 
Новата кабина Command Plus - Най-добрата, създавана досега от JCB. Най-впечатляващата иновация при новата серия телескопични товарачи JCB е кабината Command Plus, която предлага:
 • удобна позиция за водача с регулируема кормилна колона за по-лесно влизане и излизане;
 • еднокомпонентно извито предно стъкло до покрива с 14% подобрена видимост;
 • 92% от остъклената площ се покрива от чистачките за перфектно почистване
 • 12% увеличен обем;
 • над 60% повече пространство за съхранение на вещи с кутии за документи, инструменти, храна и напитки;
 • нова климатична система и подобрена циркулация на въздуха с 66% по-бързо размразяване и премахване на замъгляването;
 • изцяло нова звукоизолация в кабината, интериор с меки повърхности за редуциране нивата на шум с 50% до 69 dB;
 • 7-инчов цветен екран, луксозна седалка, поставка за телефон, интегрирани микрофон и говорители за хендсфри разговори, Bluetooth.
 

 
Матю Кокерил, старши продуктов специалист:
"В кабината вложихме най-много усилия при разработките. Тя има извит панорамен покрив и предлага по-добра видимост към работната стрела, както и във всички останали посоки.
В новата кабина на телескопичните товарачи JCB земеделците разполагат и с повече място (12% повече обем) и пространство за съхранение на вещи (+ 60%).
За да се работи при всякакви метеорологични условия, кабината е оборудвана с 4 чистачки, които покриват 92% от панорамното предно стъкло и 1 за задното стъкло. Звукоизолацията в кабината е изцяло нова и нивото на звука е понижено до 69 dB вместо предишнитe 78 dB, което я прави най-безшумната на пазара, според производителя. Вентилационната система аналогично търпи модификация. Премахването на замъгляването и размразяването е с 66% по-бързо от предишната версия благодарение на автоматичния климатичен контрол (климатроник) и като цяло температурата на борда се контролира много лесно.
 
7-инчов цветен екран и луксозна седалка.


 
В новата кабина CommandPlus JCB обръща сериозно внимание на свързаността. 7-инчовият цветен екран е интуитивен, с повече информация и удобен за работа. Инсталацията включва USB гнездо, 3.5 мм жак, Bluetooth, интегриран микрофон и говорители за свързване на смартфон и други мобилни устройства. Луксозната Deluxe кожена седалка е с въздушно окачване, снабдена с подгряване и обдухване. Това допълнително допринася за повишен комфорт на оператора, който има усещането, че е в луксозен автомобил, а не в работна машина.
Новата серия телескопични товарачи на JCB предлагат по-модерен екстериор, без да губят типичната ДНК визия и технология на марката.


Повишена ефективностПо време на тестовете стана ясно, че вече не се налага спиране по време на работа! Три са възможните режими на управление на трансмисията: включено, изключено или автоматично. Пропорционалното управление на оборудването, предотвратява нуждата от многократно манипулиране на джойстика от водача.
Движението се възпроизвежда автоматично, след като функцията е активирана и ходът на джойстика определя интензивността на движенията. В допълнение към иновациите, свързани с хидравликата, за да смените приспособлението на стрелата (кофа, шипка, палетни вилици и др.) , вече дори няма нужда да изключвате двигателя. Има бутон в кабината, който освобождава хидравличното налягане на веригата и улеснява работата по смяната на желаното приспособление.
 

 
В края на европейската премиера всички бяха единодушни, че слоганът на новата серия “On top of everything - На върха на всичко!” важи в пълна сила за телескопичните товарачи JCB III -а серия.
Очаквайте новите модели JCB скоро и в България, представени от официалния вносител на марката - фирма Оптиком - Стара Загора.

За повече информация може да посетите сайта на компанията: www.opticom-bg.com
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG